איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

לחם ממולא בגבינות תרד ופטריות

היום הרשת מלאה בסרטוני  tasty – טעם בעברית . מציגים לפנינו מנות שהגבינה נשפכת מהם מה שמעלה לנו את כל המיצים , מעורר את התיאבון ובקיצור – תנו ביס ! אז החלטתי להכין מנה כזו לחג השבועות אבל משהו שמתאים לנו לישראלים. מה הכי ישראלי אם לא חלה של שבת – הכי בסיסית הכי טעימה , אותה מילאתי בירקות והרבה גבינות . התקבל לחם ממולא בגבינות תרד ופטריות שהוא שחיתות אמתית ! אבל חג זה חג ואנחנו נהינה ממנו כל כך.

אז קדימה לעבודה – באמת לא קשה , כדי שיהיה ממש קל צירפתי גם סרטון מדויק בו אני מסבירה איך להכין.

 

לחם ממולא בגבינות תרד ופטריות

  • חלה טרייה

חמאה שום

  • 100 גרם חמאה
  • 5 שיני שום קצוצות
  • זעתר טרי קצוץ
  • 1/2 כפית מלח

תרד

  • חבילת תרד טרי
  • 3 שיני שום
  • כף שמן זית
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט

פטריות

  • 2 כפות שמן
  • בצל גדול קצוץ
  • כפית שום
  • 3 ענפים תימין
  • 2 סלסילות פטריות טריות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

רביכה

  • 75 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • 300 מ"ג חלב
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

 

  • גבינה בולגרית מפוררת
  • גבינה צהובה
  • רצועות פסטה של לזניה מבושלת

התרד

במחבת חם – שמן  ושום לטיגון קל . מוסיפים את התרד .

מבשלים יחד מספר דקות . מוסיפים את התבלינים . כשכל התרד מבושל מסירים מהאש ומסננים.

הפטריות

במחבת חם שמן ובצל מטגנים מעט מוסיפים את השום הפטריות והתימין וממשיכים לטגן יחד.

מוסיפים תבלינים.

רביכה

במחבת ממיסים את החמאה מוסיפים את הקמח ומערבבים מהר. מבשלים יחד כשתי דקות תוך בחישה.

מוסיפים חלב וממשיכים לערבב. מוסיפים תבלינים . מבשלים עד להסמכה קלה

הכנת המנה

חותכים את החלה – כמוסבר בסרטון.

מורחים בחמאה המטובלת המומסת

ממלאים את הלחם כמוסבר הסרטון

אופים את הלחם בתנור שחומם ל 190 מעלות למשך כ 15 דקות כשהוא מכוסה בנייר כסף .

להשחמה קלה מלמעלה מומלץ לאפות עוד כשתי דקות בגריל ללא כיסוי.

 

שיהיה בתאבון

איריס לוי שף פרטי

השאר תגובה