איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

לזניה גבינות ברוקולי ועגבניות שרי

לזניה

השילוב המעודן בין גבינת ריקוטה, ברוקולי ועגבניות  עושה לנו את המנה . לזניה מיוחדת , רכה ונימוחה מחד וקריספית מצד שני . בכל ארוחה איטלקית מסורתית תוגש פסטה בדרך זו או אחרת . תבשיל , מאפה או בסלט. אני אוהבת פסטה אבל הכי שווה זה לזניה . משובחת , מלאה כל טוב והכי חשוב אפשר להכין אותה היום ולהגיש אותה לאורחים מחר. אפילו מומלץ להגיש מחר  מכיוון שהלזניה משתבחת למחרת . הטעמים יותר טובים היא יציבה יותר וקלה לחיתוך. הפעם הכנתי לזניה לא " מהרגילות "הוספתי ברוקולי ועגבניות שרי  בשילוב  גבינות טובות והכל עם פחות קלוריות – אין כאן בשמל – חסכנו לא מעט שומן!

 

לזניה גבינות ברוקולי ועגבניות שרי

  • ברוקולי, שטוף ומופרד לפרחים קטנים
  • 400 גרם עגבניות שרי
  • שמן זית
  • 3  שיני שום פרוסות
  • בצל גדול חתוך לפסים דקים
  • עלים משני ענפי תימין
  • כף רסק עגבניות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 300 גרם גבינת ריקוטה
  • שמנת חמוצה  קופסה
  • כוס  גבינת פרמזן מגוררת
  • מוצרלה מגוררת
  • ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט
  • 1  חבילה של דפי לזניה

במחבת גדול מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל , מטגנים עד שקיפות. מוסיפים את השום.

מוסיפים למחבת את פרחי הברוקולי ועגבניות השרי ומטגנים יחד מספר דקות

מוסיפים רסק עגבניות , תימין , מלח ופלפל + מים ומבשלים יחד כ 10 דקות.

מערבבים את גבינת הריקוטה + שמנת חמוצה + ביצה

מחממים את התנור ל-190 מעלות. משמנים במעט שמן זית תבנית בגודל של כ-20X30 ס"מ.

בתבנית שופכים 1/4 כוס מים + 1/2 מצקת מרוטב העגבניות

מרפדים את תחתית התבנית בדפי לזניה. מורחים על הדפים שליש מכמות תערובת הגבינות ומעל 1/3 מרוטב העגבניות, ומפזרים מעליו שליש מכמות הפרמזן, שליש מכמות הריקוטה ושליש מכמות הברוקולי.

חוזרים על הפעולה עוד פעמיים, כך שמקבלים שלוש שכבות של דפי לזניה ומילוי.

אופים כ-30 דקות.

עכשיו תקראו לכול המשפחה לשולחן .

בתאבון

איריס לוי שף פרטי

השאר תגובה