לזניה גבינות ברוקולי ועגבניות שרי
השילוב המעודן בין גבינת ריקוטה, ברוקולי ועגבניות עושה לנו את המנה . לזניה מיוחדת , רכה ונימוחה מחד וקריספית מצד שני . בכל ארוחה איטלקית מסורתית תוגש פסטה בדרך זו או אחרת . תבשיל , מאפה או בסלט. אני אוהבת פסטה אבל הכי שווה זה לזניה . משובחת , מלאה כל טוב והכי חשוב אפשר להכין אותה היום ולהגיש אותה לאורחים מחר. אפילו מומלץ להגיש מחר מכיוון שהלזניה משתבחת למחרת . הטעמים יותר טובים היא יציבה יותר וקלה לחיתוך. הפעם הכנתי לזניה לא " מהרגילות "הוספתי ברוקולי ועגבניות שרי בשילוב גבינות טובות והכל עם פחות קלוריות – אין כאן בשמל – חסכנו לא מעט שומן!
לזניה גבינות ברוקולי ועגבניות שרי
- ברוקולי, שטוף ומופרד לפרחים קטנים
- 400 גרם עגבניות שרי
- שמן זית
- 3 שיני שום פרוסות
- בצל גדול חתוך לפסים דקים
- עלים משני ענפי תימין
- כף רסק עגבניות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 300 גרם גבינת ריקוטה
- שמנת חמוצה קופסה
- כוס גבינת פרמזן מגוררת
- מוצרלה מגוררת
- ביצה
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
- 1 חבילה של דפי לזניה
במחבת גדול מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל , מטגנים עד שקיפות. מוסיפים את השום.
מוסיפים למחבת את פרחי הברוקולי ועגבניות השרי ומטגנים יחד מספר דקות
מוסיפים רסק עגבניות , תימין , מלח ופלפל + מים ומבשלים יחד כ 10 דקות.
מערבבים את גבינת הריקוטה + שמנת חמוצה + ביצה
מחממים את התנור ל-190 מעלות. משמנים במעט שמן זית תבנית בגודל של כ-20X30 ס"מ.
בתבנית שופכים 1/4 כוס מים + 1/2 מצקת מרוטב העגבניות
מרפדים את תחתית התבנית בדפי לזניה. מורחים על הדפים שליש מכמות תערובת הגבינות ומעל 1/3 מרוטב העגבניות, ומפזרים מעליו שליש מכמות הפרמזן, שליש מכמות הריקוטה ושליש מכמות הברוקולי.
חוזרים על הפעולה עוד פעמיים, כך שמקבלים שלוש שכבות של דפי לזניה ומילוי.
אופים כ-30 דקות.
עכשיו תקראו לכול המשפחה לשולחן .
בתאבון
איריס לוי שף פרטי