איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

לביבות רבותי לביבות

 

כשחושבים חנוכה חושבים לביבות אבל האמת שלביבות מככבות בהרבה ארוחות  ערב  אצלי בבית .

הלביבות יכולות להיות מלוחות או מתוקות .

המלוחות לרוב יכילו ירקות – התנסיתי בהוספת כמעט כל ירק  שיש במקרר .תוספת זו עשתה תמיד טוב ללביבות שלי . תמיד נהנית גם לחבר גבינה – כל הגבינות שבעולם יכולות להיכנס ללביבות בייחוד גבינות האיכותיות של תנובה. בשילוב זה מתקבלות לביבות מלוחות רכות וקרמיות מבפנים וקריספיות מבחוץ . בזמן ההגשה אפשר לצרף לצד הלביבות ציזיקי או גבינת נפוליאון מתובלת .

אם אני באווירה מתקתקה הלביבות שלי לרוב מכילות בתוכן פרי – בתוך הבלילה או על הלביבה בזמן הטיגון הקל במחבת טפלון . אוהבת להוסיף ללביבות מתוקות  מימד של חמצמצות לכן מחליפה חלק מהחלב ביוגורט עיזים טוב – אם אתם פחות בעניין אז הכינו את הלביבות רק עם חלב.

ואם מתארחים אצלי חברי הטובים הטבעונים אכין את הלביבות הנהדרות עם חלב שקדים ובננות המעשירות את הלביבה בטעמים והמתקתקות מוספת מבחוץ על ידי פירות יער ומייפל עשיר. הלביבות הללו מופחתות סוכר – המתיקות שלהן מתקבלת מתוספת הבננה ומהפירות . גם מי שאינו טבעוני אוהב מאוד לביבות אלה . חלב השקדים מעשיר מאוד את הטעם.

אז מה שנותר  לעשות זה לבחור באיזה  אווירה אתם היום משלוש יוצא אחד .

מתכונים נוספים  ללביבות מיוחדות 

לביבות תרד וגבינות

  • חבילת עלי תרד צעירים ויפים
  • 2 שיני שום
  • 2 ביצים
  • כפית אבקת אפייה
  • 2/3 כוס קמח ( אני השתמשתי ב 50% קמח תפוחי אדמה ו 50% קורנפלור – נמנעת עכשיו מגלוטן)
  • 100 גרם גבינת כנען תנובה
  • 100 גרם גבינת גלעד (קשקבל של תנובה)  מגורר
  • מלח
  • פלפל
  • שמן

קוצצים את התרד ומוסיפים את השום, ביצים , גבינת קמח + אבקת אפייה ותבלינים.

מחממים מחבת טפלון ומוסיפים מעט שמן

מטגנים משני הצדדים ונהנים ממש !

 

 לביבות עם פירות יער

  • 200 גרם קמח תופח
  • כפית אבקת אפיה
  • ביצה
  • 300 מיליליטר חלב
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • קורט מלח
  • 150 גרם פירות יער( קפוא או טרי)
  • שמן חמניות לטיגון
  • מייפל עשיר או דבש

בקערה גדולה מערבבים את הקמח + אבקת האפייה + מלח .

בקערה נוספת מערבבים היטב עם מתרפה את החלב +הביצה

יוצרים " בור " במרכז החומרים היבשים ומוסיפים את הנוזלים ומערבבים הטיב עם המתרפה.

מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לערבב.

לבלילה בקערה מוסיפים חצי מפירות היער ומערבבים בעדינות.

מחממים במחבת טפלון כפית שמן , בכף לוקחים מהתערובת ומניחים בצורה עגולה במחבת.

מטגנים כ2-3 דקות עד שנוצרות בועות קטנות והופכים.

מוציאים את הלביבות המענגות מהמחבת ושומרים בצלחת מכוסה בניר אפיה עד שמסיימים את ההכנה של כל הבלילה .

מגישים עם הזלפה של מייפל מעל ופיזור שאר פירות היער מסביב.

לביבות עשירות  עם פטל – טבעוניות

  • 300 מ"ל חלב שקדים
  • 100 ג"ר קמח כוסמין
  • 100 ג"ר קמח אורז
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • 75 גרם שקדים מולבנים
  • 2 כפיות שטוחות של אבקת אפיה
  • בננה בשלה

להכניס הכול לבלנדר ולערבב היטב

במחבת שמים מעט שמן ומוסיפים שלוש כפות גדושות מהבלילה לשלוש לביבות.

כשהבלילה מעט מתייצבת מסדרים פרוסות תות שדה סביב סביב

הופכים .

מסדרים יפה – מגישים עם מייפל עשיר

  1. רחל שילוח יבור הגיב:

    אשמח לדעת כיצד נמדד מיליליטר, לאיזו כוונה הכמו מיליליטר?
    תודה

הגב ל- איריס לוי