איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

לביבות ירק אפויות

גם בחגים ובמיוחד בחנוכה – חג הטיגונים אני משתדלת לשמור על הבריאות ומעט על המשקל . לכן הכנתי לנו לביבות ירק אפויות . הלביבות מלאות בכל טוב עם שני סוגים של גבינה. הפינוק הגדול בלביבות אלו הוא הלב שלהן – לב רך נמתח טעים ומענג , פרוסות מוצרלה תנובה מוטמנות באמצע הלביבה שלאחר האפייה הופך להיות רך וטעים במיוחד.

אוהבת להשתמש כל פעם בירקות אחרים …. לפי מה שיש במקרר . הפעם הכנתי מתערובת של ירוקים טריים כמו עלי מנגולד , תרד בצל ירוק וקישואים , אפשר להוסיף / להחליף חלק מהירקות בארטישוק , גזר , פטריות ועוד.

הטיפ החשוב כדי שהלביבות יצאו אחידות וקריספיות מבחוץ הוא האפייה בתבנית שקעים ששומנה במעט חמאה או שמן זית וכיסוי השקעים בשכבה דקיקה של פרורי לחם המייצבים את הלביבה .

ניתן להכין את המתכון גם ללא גלוטן – את הקמח מחליפים בקמח קונדיטור ואת פרורי הלחם מחליפים בפירורי לחם ללא גלוטן.

 

לביבות ירק אפויות

  • צרור עלי מנגולד שטוף וקצוץ לרצועות דקות
  • 2 יחידות בצל ירוק קצוץ
  • בצל לבן קצוץ דק
  • 2 קישואים קטנים מגוררים גס
  • 3 כפות שמן זית
  • ביצה גדולה
  • חצי כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 קוביית גבינת פיראוס תנובה מגוררת
  • פרוסות מוצרלה תנובה
  • 1/2 כוס פרורי לחם

במחבת גדול מחממים 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ.

מטגנים מספר דקות עד לשקיפות ומוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים , הקישואים והבצל הירוק .

מטגנים ביחד מספר דקות.

לאחר שכול הירקות התרככו מעבירים למסננת ,מנקזים את הנוזלים היטב ומקררים. סוחטים את התערובת כדי להוציא עוד מהנוזלים.

מעבירים לקערה את הירקות , מוסיפים ביצה , קמח , אבקת אפייה ,גבינה בולגרית מגוררת ותבלינים ומערבבים .

אם התערובת ממשיכה להיות נוזלית מוסיפים עוד כף קמח.

משמנים תבנית שקעים ( כזו של פנקיקס) . בכל שקע מניחים כחצי כפית פרורי לחם ומגלגלים את הפירורים בפנים כדי שידבקו לשמן ויכסו את קיר השקע מסביב.

לוקחים כחצי כף מתערובת הירקות ומסדרים בתחתית השקע , מעל מניחים 1/4 פרוסה של גבינת מוצרלה ומעל מניחים חצי כף נוספת מהתערובת. גובה הלביבה צריך להיות כחצי מגובה השקע.

כך עושים עם כל השקעים.

אופים כ 20 דקות בחום של 180 מעלות עד להשחמה קלה והתייצבות של הלביבות.

מוציאים מהתנור ומאפשרים התקררות של כחמש דקות להתייצבות ואז מוציאים בזהירות מהשקעים.

מגישים עם קרם פרש תנובה עם עירית

חג שמח

השאר תגובה