איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

כנפי עוף ברוטב מיוחד

dsc02340

אנשים רבים יגידו שכנפי עוף הם החלק הטוב ביותר בעוף. אחרים יגידו שמקומם רק בתוך ציר העוף שמהווה בסיס לכל מנה טוב. הבשלנים מיד יטענו כי שימוש בכנפי עוף מצריך עבודת הכנה רבה של ניקיון הנוצות. מה שבטוח ש כנפי עוף ברוטב מיוחד הן נשנוש מצוין בכל מצב של רעב, אירוח או פיקניק חברתי.

למרות ממדיהן הקטנים הכנפיים דורשות בישול ארוך יחסית.

יש דרכים רבות להכין כנפי עוף: בישול במים , צלייה בתנור, טיגון בשמן עמוק ועוד. לאחר שהן מוכנות אפשר להוסיף להם את הטעמים שאתם אוהבים על –ידי הקפצה בווק, על-ידי טבילה ברוטב מיוחד וצלייה בגריל.

המושג Buffalo wing כנפיים ברוטב באפלו הוא עתיק יומין. מקור המתכון הוא ארה"ב ולא מפתיע – בבאפלו, ניו יורק. ישנן מספר אגדות שונות על איך כנפיים ברוטב באפלו נוצרו לראשונה.

הסיפור הראשון הוא מטעמים אלה  הוכנו בבר אוניברסיטאי בניו יורק. בעלת הבר טרזה עם בעלה פרנק  היו צריכים לאלתר משהו בזריזות עם ההגעה, ללא הודעה מוקדמת בשעת לילה מאוחרת, של בנם דומיניק עם כמה מחבריו למכללה. היו צריכים להכין חטיף מהיר וקל ולהגישו האורחים. רק אז היא באה עם הרעיון של כנפי עוף לטיגון (עמוק שבדרך כלל נזרק ). אחר כך הם תבלו אותם  ברוטב פפריקה חריפה חם.

גרסה אחרת של הסיפור שהגיע מפיו של דומיניק בנה של טרזה, כפי שסופרה לכתב  הניו יורקר (עיתון אמריקאי), אמר: "זה היה יום שישי בערב שנת 1980; בבר אנשים קנו הרבה משקאות; ההורים רצו להכין משהו נחמד ללקוחות הנאמנים. בחצות אמו הגתה את הרעיון של כנפי עוף חריפים ההולכים יופי עם בירה.

כיום כנפי עוף ברוטב באפלו משמשים באירועים תחרותיים של אכילה, כמו הפסטיבל הלאומי של פילדלפיה ותחרויות אוכל נוספות ברחבי ארצות הברית.

המתכון שצרפתי כאן הוא ווריאציה של המתכון הקלאסי. יש בו נגיעות מהמטבח האסייתי שנותן לו יחוד רב.

כנפי עוף  ברוטב

  • 1 ק"ג כנפי עוף חצויות
  • 8 כפות סוכר
  • 4 כפות חומץ
  • 8 כפות רוטב סויה
  • 2 כוכב אניס
  • פלפל צ'ילי ¼ כפית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 שיני שום כתוש
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • כוס מים
  • 1 כפית שמן סומסום

בסיר קטן יוצרים קרמל מהסוכר ומוסיפים את החומץ.

מוסיפים את שאר המרכיבים של הרוטב ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הכנפיים ומבשלים כ 20 דקות.

מוציאים את הכנפיים, מסדרים על מגש אפייה ומורחים עליהם את הרוטב.

בצל ירוק חתוך דק
סומסום קלוי

  1. חתולי8 הגיב:

    יואו זה נראה שווה!!!!
    כשתכיני כזה תגלי לי….ואתגנב אליכם….

השאר תגובה