איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

כדורי עוף ברוטב עגבניות עם פסטה טרייה

כדורי עוף ברוטב עגבניות עם פסטה טרייה

הבוקר קמתי עם אדום ירוק לבן – איטליה בנשמה . יכול להיות שחלמתי על איטליה , קרוב לוודאי על אזור פוליה או על נפולי שכל כך מתחשק לי לחזור לבקר , לטעום ולבשל. התחשק לי פסטה טרייה אז הכנתי  כדורי עוף ברוטב עגבניות עם פסטה טרייה.

אז היום אני אבשל אתכם איטליה – דרום איטליה מה שאומר שתהיה לנו מנה עם הרבה שמן זית , עגבניות צמחי תבלין + המרכיב הסודי החדש שלי – אבקת מרק תוצרת בית . אם עוד לא הכנתם לכם אפשר להשתמש בירקות קצוצים דק / אבקת מרק תעשייתית – (לא אוהבת) או לא להוסיף. מה שבטוח שבכל כל אחת מהדרכים תהיה לנו בסופו של דבר מנת צהרים נהדרת – ביתית ומנחמת.

עוף הוא הבשר הנצרך ביותר בישראל ובמיוחד החזה .  במסורת האיטלקית העתיקה  לא היו מגישים עוף עם פסטה . היום ניתן להתבונן לאחור ולשאול מדוע ? מדוע לא להגיש כדורי עוף מהודרים עם פסטה ביתית בתוספת טעמים של עשבי תיבול טריים , תבלינים עגבניות ועוד. בשר העוף משתלב נפלא עם פסטה ואפשר למצוא במסעדות המסורתיות ביותר מנות כמו לזניה , כדורי בשר ואפילו בולונז  עם עוף

את כדורי הבשר האלה אני מכינה מחזה עוף או פרגיות שהם בעצם בשר הירכיים  ללא עצמות. מוסיפה פירורי לחם שיעזרו "להחזיר" את הצורה של כדור . הכי חשוב  בזמן ההכנה הוא לגלגל את תערובת הבשר לכדורים ולקררם כחצי שעה לפחות כדי להבטיח שצורתם תישמר במהלך הבישול ברוטב.

את הפסטה – כהרגלי הכנתי . כאן יש קישור למתכון של בצק הפסטה. אתם יכולים להכין מנה זו עם פסטה איכותית קנויה – ייצא נהדר !

כדורי עוף ברוטב עגבניות עם פסטה טרייה

DSC_8273

 

כדורי עוף ברוטב עגבניות עם פסטה טרייה

  • 500 גרם בשר עוף טחון
  • 1/2 1 כוסות פרורי לחם איכותיים
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1 בצל מגורר קטן
  • 1כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 כף מרווה טרייה
  • 2 כפות אבקת מרק טבעי

מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים.

יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים במקרר לחצי שעה

רוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • בצל קטן קצוץ דק
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • 1 ק"ג עגבניות בשלות מאוד קצוצות – רצוי ללא קליפה
  • כוס עלי בזיליקום
  • 2 כפות אבקת מרק טבעי
  • כפית פלפל שחור
  • כפית + 1/2 מלח.

מחממים בסיר גדול את השמן זית ומטגנים את הבצל במשך דקה – שתיים לריכוך. מוסיפים את העגבניות + רסק העגבניות + אבקת המרק + עלי בזיליקום ומביאים לרתיחה . מכסים את הסיר ומנמיכים את האש . מבשלים תוך כדי ערבוב כ 50 -60 דקות.

מוסיפים את כדורי הבשר ומבשלים ביחד כ 15 דקות בסיר לא מכוסה

השאר תגובה