איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

ירקות ממולאים בבשר ואורז

לדעתי סיר גדול של ירקות ממולאים בבשר ואורז זה הכי בית שבעולם. הריח המתפשט בבית של השילוב הזה בין הירק והתבלינים הוא יחיד ומיוחד. כל פעם שאני מכינה סיר של ממולאים אני בוחרת ירקות שונים מה שנותן לתבשיל טעם אחר וייחודי. אפשר למלא כמעט כל ירק – בצל, סלק, קישוא , פלפל עגבנייה ארטישוק ועוד. אני תמיד בוחרת את הירקות שעכשיו בשיא הבשלתם – בתקופה זו הקישואים והפלפלים האדומים נהדרים והם במקרה הזה הכוכבים האמתיים של המנה.

לאלו המחפשים מנה עיקרית צמחונית יכולים לעשות את המתכון הזה בדיוק רק ללא בשר – יצליח מאוד – מניסיון  !

ירקות ממולאים בבשר ואורז

8 מנות

  • 300 גרם בשר בקר שמן, טחון
  • 3/4 כוס אורז עגול
  • 1/4 זר נענע קצוץ
  • 1/2 זר כוסברה קצוץ
  • 1/2 זר פטרוזיליה קצוץ
  • 2 גזרים קצוצים דק
  • 3 ענפי סלרי
  • 5 שיני שום מקולף וחתוך לפרוסות
  • 2 בצלים  גדולים קצוצים
  • 3 עגבניות בשלות וקצוצות
  • קופסת רסק עגבניות בינונית
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • בהרט
  • פפריקה

מטגנים חצי מהבצלים הקצוצים עם 2 כפות שמן זית . מוסיפים את הגזר הקצוץ , והסלרי וממשיכים לטגן כ 5 דקות .

מוסיפים את האורז ומטגנים יחד .

לאחר שהאורז משנה את צבעו ללבן מוסיפים  כוס מים מביאים לרתיחה.  מנמיכים את חום הלהבה ומבשלים עד לספיגת הנוזלים – מקררים מעט.

בקערה מערבבים את צמחי התבלין הקצוצים + תערובת האורז החצי מבושל + הבשר הטחון + תבלינים

לשים את כל התערובת ביחד ומניחים למנוחה קצה לאיחוד הטעמים.

בינתיים מכינים את הירקות למילוי: מורידים את הראש של הגמבות מסירים בזהירות את אזור הגרעינים ומניחים בצד.  בעזרת סכין חותכים את ה 1/4 העליון של הקישוא העגול. בעזרת כפית מוציאים את התוכן  – לא זורקים – ויוצרים "בור " במרכז הקישוא.

את תחולת הקישוא קוצצים ומוסיפים לתערובת האורז והבשר..

ממלאים את כל הירקות בתערובת הבשר והאורז. חשוב לא לדחוס את המילוי פנימה – יש להתחשב בעובדה שהאורז עוד יתבשל ויתפח בתוך הירק.

הכנת הרוטב – מטגנים את הבצל הקצוץ שנותר ושום עד להזהבה בסיר שבו יבושלו הממולאים. קוצצים את העגבניות ומוסיפים. מוסיפים לסיר  5 כפות רסק עגבניות עם שתי כוסות מים חמים, ומתבלים במלח, פלפל, בהרט ופפריקה. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

מסדרים את הירקות הממולאים בסיר עם הרוטב סביב סביב  ומטים את הסיר מעט כדי שהרוטב יגיע לכל מקום. גובה הרוטב צריך להיות כחצי מגובה הירקות

מכסים ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה, עד שכול הירקות רכים , האורז מבושל ועסיסי.

 

  1. גלית קידר הגיב:

    מטורפת על ממולאים. נתת פה כמה טיפים שלא הכרתי, שומרת להכין בשבוע הבא.

  2. עינבר שחק הגיב:

    אני כל כך אוהבת ירקות ממולאים, אכן מעדיפה בלי בשר ובעיקר מעדיפה שמישהו אחר יכין לי אותם:)

    • איריס לוי הגיב:

      היי עינבר – תודה
      המתכון הזה מצוין גם ללא בשר – פשוט להעלות את כמות האורז וגם את הירוקת.
      בעניין שיכינו לך …. שווה לסנג'ר משהו מהמשפחה 🙂

השאר תגובה