בנסיעה האחרונה שלנו לצפון איטליה ביקרנו במסעדה איטלקית בהשפעה מאוד ברורה של שווייץ אוסטריה השכנות. מסעדת קונספט ייחודית המגישה בשרים נהדרים. בתפריט משולבות גם מנות בשר צייד עם בירה , בשרים המעושנים בעישון עצמי. לצד מנות הבשר הוגשו מבחר סוגי אנטיפסטי מיוחדים ,שנהניתי מהם מאוד. אהבתי במיוחד את החמוצים המעניינים ירקות בתחמיץ זעפרן ושורשים – תוספת הזעפרן חידדה את הטעמים . פניתי לשף של המקום והוא ללא היסוס חלק איתי את המתכון לחמוצים אלה ואני חולקת אותו אתכם
ירקות בתחמיץ זעפרן ושורשים
- מים 1 ליטר
- חומץ טבעי1 ליטר
- סוכר700 גרם
- מיץ לימון 60 מיל
- כף מלח
- פלפל שאטה גרוס 10 גרם
- פלפל אנגלי 10 גרם
- כוכב אניס 2 יחידות
- זעפרן 1 גרם
- גזר- פרוס דק 300 גרם
- שומר- חתוך לחצי ופרוס דק 300 גרם
- כרובית קטנה מפורקת לפרחים
- 5 גבעולי סלרי אמריקאי
מרתיחים את הנוזלים ותבלינים, מבשלים יחד כחמש דקות
מסדרים את הירקות בקופסה ויוצקים על הירקות את התחמיץ החם, מצננים
לאחר יממה בהשריה- מעבירים לצנצנות עם נוזל התחמיץ והירקות אוטמים היטב ומעבירים מיד למקרר
מאוד ממליצה לכם להכין כמות גדולה כי החמוצים הללו יחטפו .