טירמיסו פרווה
טירמיסו – פאר היצירה האיטלקי , הקלסיקה של הקונדיטוריה מארץ המגף . שמנת , גבינת מסקרפונה ביצים …… אפשר גם אחרת ! היום אני מכינה טירמיסו פרווה , ללא טיפה אחת של חלב . טירמיסו עם ממרח גבינה על בסיס סויה , שמנת צמחית ווניל איכותי .
אפשר להגיש קינוח מושחת זה בסוף כל ארוחה טבעונית או בסופה של ארוחה בשרית .
את הפינוק הטעים הזה אפשר להכין בכוס אישית או בתבנית משפחתית גדולה. יש להכינו כשלוש שעות לפני הגשתו , לצננו במקרר כדי שהכול יתייצב ואז…. ליהנות .
מספר טיפים להצלחת המנה :
השתמשו בתמצית וניל איכותית – כזו שניתן לראות בה את הזרעים של הווניל – הנקודות השחורות הקטנות.
ממליצה לפזר את השכבה העליונה של הקקאו ממש לפני ההגשה , כדי לשמור על מראה הרענן.
מומלץ להשתמש בשקית זילוף כדי להרכיב את המנה אך גם שקית אוכל רגילה תתאים למשימה.
אפשר להוסיף לאספרסו ליקר שאתם אוהבים או ברנדי.
טירמיסו פרווה
4 כוסות
מצרכים:
- 4\3 כוס סוכר
- כפית תמצית וניל
- 250 ממרח גבינה סויה בטעם טבעי תנובה
- 3/4 מיכל שמנת צמחית להקצפה תנובה
- 3 כפות אבקת קקאו
- 1/2 חבילת בישקוטים
- 1/2 כוס אספרסו
אופן הכנה:
מקציפים את השמנת הצמחית
מקציפים את ממרח הסויה עם הווניל וסוכר לקרם יציב.
מקפלים בעדינות את הקצפת המוקצפת לתוך קרם הגבינה .
מכינים 4 כוסות זכוכית.
מזלפים 1/3 מתערובת הקרם לכוסית הזכוכית .
חותכים את הבישקוטים לשלישים וטובלים באספרסו ומניחים 1- 2 חתיכות על הקרם בכוס.
מפזרים עם מסננת עדינה שכבה של אבקת קקאו על הבישקוטים .
חוזרים על הפעולה עוד פעמיים באותו סדר: קרם, בישקוטים וקקאו.
מכסים בניילון נצמד ומקררים כמה שעות במקרר.
שלום איריס,
הבישקוטים שאת מוסיפה ומתכון, אינם טבעונים.
יש בהם ביצים..!
היי נטע . יש ביסקוטי ללא ביצים – בו השתמשתי ! בכל מקרה אם את לא מוצאת ביסקוטי כזה ניתן להשתמש בכל עוגייה שיודעת לספוג טוב את האספרסו.
בהצלחה
לא הבנתי עם איזה ביסקןטים כשרים הכנת
היי מירי.
אני ממליצה להחליף את הביסקוטי לעוגיות בוטנים/ שקדים כשרות לפסח.
חג שמח וכשר
הטירמיסו נפלא,מטעה לגמרי את המנחשים,ומאפשר להגיש קינוח אלגנטי בארוחה בשרית.תודה
תודה
שמחת אותי
בתאבון