איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

טירמיסו פירות יער

כמה טובה שתהיה הארוחה שבישלתם , לא משנה כמה מנות הכנתם כמה סלטים הגשתם אם לא הכנתם מנה אחרונה שהיא הסיום הנהדר של היצירה השיא שמגיע בסוף זה כאילו שלא עשינו דיי , שהארוחה לא שלמה. בדיוק בשביל זה הכנתי את ה טירמיסו פירות יער.

אם מדברים על מנה אחרונה בכלל ובחג השבועות בפרט – אז כזו עם גבינות עשירות נימוחות , מתוקות במידה עם תוספות כל זה בכוס אישית – זה הקינוח בשבילי.

בדרך כשאומרים טירמיסו מדובר על מנה איטלקית קלסית בטעמי קפה ושוקולד . הפעם לקחתי את המנה הזו והפכתי אותה למשהו רענן יותר . השילוב בן המתיקות של הגבינה והחמצמצות המתונה של פירות היער עושה את העבודה

אז גבינת מסקרפונה + פתי בר קרמל שבור + אגוזי מלך + פירות יער  = שחיתות במיטבה  .

טירמיסו פירות יער

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 200 גרם יוגורט עיזים איכותי
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 50 גרם שמנת מתוקה
  • 4 גרם ג'לטין
  • 20 גרם מים
  • גרדת תפוז
  • 150 גרם פירות יער קפואים – מיקס
  • 80 גרם סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 80 גרם פתי בר שבור לשברים קטנים ( לא טחון)
  • 80 גרם אגוזי מלך קלויים

מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים ל 10 דקות להתגבשות

בקערה של המיקסר עם תוסף ההקצפה מאחדים את הגבינה, היוגורט והאבקת סוכר בהקצפה במהירות בינונית.

מחממים את השמנת המתוקה .

ממסים את הג'לטין למשך 5 שניות במיקרוגל – עד שהופך לנוזל . מוסיפים לשמנת החמה – לא על האש.

מערבבים את השמנת המתוקה עם הגבינות וממשיכים להקציף ביחד.

מערבבים את שברי הפתי בר עם אגוזי המלך הקלויים

בסיר קטן מחממים את פירות היער + הסוכר עד לרתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון.

טוחנים את הפירות עם בלנדר מוט למחית וטועמים – מתקנים מתיקות וחמיצות. מקררים.

מרכיבים את המנה – מזליפים בכוס אישית מהגבינה כ 1/3 גובה גבינה , מעל מפזרים בזהירות את שברי הפתי בר ומעל עוד מהגבינה – עד 5/6 מגובה הכוס. מכניסים למקפיא ל 15 דקות.

לאחר התייצבות מסוימת של הגבינות מוסיפים עם כף בזהירות את רוטב פירות היער כך שיגיע ממש עד  קצה הכוס. מקררים לפחות 10 שעות לפני הגשה.

שיהיה חג טעים ושמח

איריס לוי שף פרטי

  1. אנונימית הגיב:

    אחלה אתר ואחלה מתכונים.
    אבל המילה "סטקטו" ממש לא קשורה לכאן בשום מובן, ומומלץ להחליף אותה במילה שמשמעותה אינה נסתרת ממך…

  2. מיקי הגיב:

    תודה רבה לך על המתכון הנפלא

  3. מיקי הגיב:

    אני בכל פעם נדהמת מחדש

הגב ל- איריס לוי