איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

טירמיסו בכוס אישית

טירמיסו בכוס אישית

טירמיסו בכוס אישית היא המנה האחרונה  בה' הידיעה. מגיע מאיטליה ויש לה אין סוף וריאציות .המנה הזו כל כך טובה שבני המשפחה יחשבו ששף פרטי איטלקי הכן אותה.

בכוס, בתבנית , כמנה אישית או כמנה משפחתית . מה שמאחד את כל צורות ההגשה והטעמים הוא השימוש ב בישקוטים ומסקרפונה.

בישקוטים – עוגיות פריכות  הסופגות נהדר כל נוזל המעשיר מאוד את טעמן

מסקרפונה – גבינה עשירה בטעם בעלת 40% שומן  .

בלי שני המרכיבים הללו המנה לא תהיה טירמיסו.

מה שמייחד את הטירמיסו שלי הוא שאין שימוש בביצים  !! לא אוהבת לאכול ביצה לא מבושלת.

טיפ קטן – כאשר מכינים את ה טירמיסו בכוס אישית שלי חושב כשמזלפים את הקרם בפעם השנייה אחרי הוספת הבסקוטי לפזר בעדינות קקאו גם על הדפנות הפנמיים של הכוס כדי שיבצר צבעו שוקולדי לקרם בחלק העליון של הכוס.

טירמיסו בכוס אישית

4 כוסות

  •  ¾ כוס אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 250  גר' גבינת מסקרפונה
  • ¾ מיכל שמנת מתוקה
  • 3  כפות אבקת קקאו הולנדי
  • 1/2  חבילת בישקוטים
  • 1/2  כוס אספרסו
  • ¼ כוס ליקר או ברנדי

מקציפים את השמנת, גבינה ווניל וסוכר לקרם יציב.

מכינים 4 כוסות זכוכית.

טובלים את הבישקוטים באספרסו + הליקר ומרפדים את התחתית של כל כוס.

יוצקים 1/3 מתערובת הקרם על הבישקוטים ומפזרים מעל שכבה של אבקת קקאו.

חוזרים על הפעולה עוד פעמיים באותו סדר: בישקוטים, קרם וקקאו.

מכסים ומקררים כמה שעות במקרר.

ללמוד להכין עוד אוכל איטלקי קלסי לחף כאן – סדנת בישול איטלקי

השאר תגובה