איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

מאפה איטלקי מסורתי

מאפה איטלקי מסורתי

המילה טימבלו מגיע מאיטלקית ומשמעה תוף. המנה טימבלו קבלה את שמה בשל צורתה העגולה ודמיונה לכלי הנגינה. אפשר למצוא אותה באזורים שונים של איטליה  שבאופן מסורתי מכינים אותה עם חומרי גלם שונים ובטעמים שונים אך הרעיון הכללי הוא תמיד אותו רעיון – תבנית גדולה מרופדת בבצק או בירק היוצר מעין "קליפה " העוטפת את המאפה או יכולה להיות גם ללא מעטפת .כל הכבודה נאפית בתנור. המילוי של המאפה משתנה מאזור  לאזור ממטבח למטבח ממשפחה למשפחה  יכול להיות ממולא  בפסטה , אורז או בתפוחי אדמה  המועשר ברוטב עגבניות עשיר , ביצים וגבינות ביחד עם מספר עצום של מעדנים מלוחים אחרים כמו בשר בקר, קציצות, פטריות, נקניקיות, עלי סלק פטריות, אפונת גינה ואפילו  בכמהין.

לאחר האפייה מוצג לאורחים מאפה מפואר ועשיר שנאכל בהנאה רבה תוך שתיה של יין טוב .

הטימבאו יכולה להיות מנה שתוגש במרכז שולחן – מרכזה של ארוחה חגיגית או למשקיענים להכין טימבלו אישי לכול סועד – שזה פינוק יוצא דופן.

במתכון זה הכנתי ציפוי חיצוני לטימבלו מרוטב בשמל . רוטב בשמל קלאסי מוכן  על בסיס של חמאה מומסת , אני החלפתי את החמאה בשמן זית כתית מעולה בעל ארומה פירותית מה שנתן נופך נוסף וטעם נהדר למנה וכמובן גם הרבה יותר בריא .

DSC_0375

מאפה איטלקי מסורתי

מאפה איטלקי מסורתי

מאפה איטלקי מסורתי

רוצים ללמוד לבשל אוכל איטלקי ? סדנת בישול איטלקי – צלצלו עכשיו 0544944205

מאפה איטלקי מסורתי טימבלו

רוטב עגבניות

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1 קרישה חתוכה לקוביות – רק החלק הלבן3
  •  שיני שום, פרוסות דק
  • 3 ענפים של תימין
  • 6 עגבניות  בשלות, חתוכות לקוביות גסות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 ענפי סלרי קצוצים דק
  • סלסלת פטריות שמפנין חתוכות לרצועות
  • ½  כוס מים
  • 1/2 כפית שטוחה פלפל צ'ילי יבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 4  כפות שמן זית

מחממים שמן זית  בסיר רחב או במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה עד ריכוך, מוסיפים את הגזר והסלרי ממשיכים לטגן. מוסיפים את  הקרשה, השום, ענפי התימין וצ'ילי. מטגנים על חום נמוך כ 3  דקות  מוסיפים את הפטריות החתוכות. מטגנים 5 דקות נוספות ומוסיפים את העגבניות. מערבבים היטב, מוסיפים מים ומבשלים ללא מכסה 20 דקות, על להבה נמוכה. ממליחים ומפלפלים.

 רוטב בשמל

שימו לב – על מנת לקבל בשמל אחיד וללא גושים, חשוב לערבב ללא הפסקה את הבשמל וליצוק את החלב בהדרגה

  • ¼ כוס שמן זית
  • 3 כפות  קמח
  • 2 כוסות חלב
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • מלח – לפי הטעם

מחממים את שמן הזית  בסיר על אש נמוכה. מוסיפים קמח, מלח ומוסקט וטורפים 2-3 דקות במטרפה.

מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך שמביאים לרתיחה עדינה. מערבבים ללא הפסקה – רצוי בעזרת מטרפה – ומבשלים על אש נמוכה עד שמתקבל רוטב סמיך ואחיד.

 להרכבת המנה

  • ½ כוס גבינת  פרמזן מגורר
  • ½ כוס גבינת  מוצרלה מגוררת
  • 500 גרם פסטה פנה איכותית  מוכנה לפי הוראות היצרן

 בקערה גדולה מערבבים את רוטב העגבניות עם הפסטה והגבינות.

טועמים ומתקנים טעמים אם יש צורך.

בתבנית 26 מסדרים ניר אפיה על התחתית ועל הדפנות.

שופכים בזהירות את הפסטה עם הרוטב ומסדרים אותה בשכבה אחידה.

לגיוון – אפשר לשפוך ½ מהכמות ועליה לסדר פרוסות של ביצה , חציל מטוגן , קישוא מטוגן , פלפל קלוי ועוד.

ואז שופכים את ה1/2 השני מעל.

שופכים את רוטב הבשמל על הפסטה ומישרים יפה .

אופים במשך 35 דקות בחום של 180 מעלות או עד להשחמה קלה של המאפה.

השאר תגובה