טחינה עם סלק
אני מאוד אוהבת טחינה. טעימה , מזינה מאוד וקלה להכנה. אצלנו בבית יש לה מקום כבוד על השולחן. לאחרונה החלטתי להפוך את הטחינה שלי לאקזוטית טחינה עם סלק . התחלתי להוסיף לה סלק מה שצובע אותה בצבע פוקסיה משגע ומוסיף לה טעם מתקתק עדין שמשתלב מצוין עם הלימון, שום ומלח המקובלים על כולם.
עוד לפני המתכון המדויק חשוב לומר מילה על הטחינה הגולמית. טחינה מיוצרת משומשום שנטחן והופך למשחה סמיכה באבני ריחיים. יש לא מעט יצרנים של טחינה גולמית בארץ אני מאוד אוהבת את זו המגיעה משכם – "היונה" שניתן לקנותה בהרבה חנויות בארץ. יש לה טעם אגוזי מיוחד; ממש מרגישים את השומשום.
אז האקזוטיות של הטחינה התחילה בתוספת של סלק מבושל והיום גם עשיתי ניסוי עם תוספת של גזר. כצפוי הטחינה קיבלה צבע כתום מישמש ומתיקות נהדרת – שונה מזו של הסלק. התוספת של גזר דורשת גם תוספת של לימון יותר מהרגיל.
טחינה עם סלק
- עוטפים סלק/גזר בנייר אפייה ואז בנייר כסף – נייר כסף משחרר חומרים רעילים כשהוא בא במגע עם מזון בחימום, לכן יש לעטוף בנייר אפייה.
- אופים בתנור בחום של 180 – 200 מעלות עד ריכוך – אני אופה במקביל לאפייה של לחם, עוגה או כל דבר מאפה אחר.
- לאחר שמתקרר קולפים את השורש.
- 250 מ"ל טחינה, סוחטים לימון, חצי כפית מלח, 2 שיני שום כתושות, כ-125 מ"ל מים = חצי כוס. מערבבים הכול במג'ימיקס בסכין הפלדה לסמיכות הרצויה וטועמים.
- מוסיפים חצי סלק גדול או אחד קטן לטחינה סגולה או כ-5 גזרים לקבלת טחינה כתומה . טוחנים שוב במג'ימיקס עד לריסוק מוחלט של השורש.
- טועמים ומתקנים תיבול.
נסו בעצמכם זה ממש נהדר – אני בטוחה שגם הילדים יהיו מוקסמים מהצבעים והטעמים המיוחדים.
בתאבון
איריס לוי שף פרטי
ממש מעניין
נשמע…מעניין….. סלק אני לא אוהבת אבל עם הגזר זה נראה פצצתי.
בהצלחה , כבר אמרתי?
♥
הי חתולתי – אני יכולה להגיב מכאן ! אז אני מגיבה – מתי נפגשות?
גם נייר אפייה ייתכן ועבר הלבנה – מה שאומר שגם בו יש רעלים
https://www.ehow.com/info_8235819_unbleached-recycled-paper-products.html
נייר אפיה נועד להיות במגע ישיר עם המזון כך שאני חושבת שהינו בטוח לשימוש עם מזון.
Hello,that is a good post.Thanks for sharing!
I was happy to share. Have you tried to make this dish
Some truly good articles on this internet site , thanks for contribution.
נראה נהדר, האם יש צורך לבדל את הגזר?
תודה מראש?
היי אילנית שמחה שאהבת את המתכון.
כן יש לאפות את הגזר כמו שהסברתי בפוסט עטוף בנייר אפיה + נייר כסף