- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

טורטליני דלעת של שף פרנצ'סקו טונלי

אהבתי לאוכל ולבישול איתי משנים רבות, אולי פשוט נולדים עם זה . את הידע המקצועי הראשוני – את תחילת הדרך בתחום עשיתי בבית ספר בישולים. לאורך השנים של בישול המשכתי ללמוד בארץ ובחו"ל , מהספרות ומהאינטרנט ומקולגות מוכשרים . גם היום אחרי שנים של קיצוץ והקפצה , אפיה וצילחות של מנות אני שמחה לחזור ל"בישולים" ללמוד , להשתלם ולהעמיק את הידע.

לאחרונה השתתפתי בקורס בן חמישה ימים עם השף המוכשר  פרנצ'סקו טונלי . שף פרנצ'סקו טונלי הוא בין השפים המעטים בעולם שזכו בתואר הקולינרי היוקרתי Maestro Di Cucina. טונלי הוביל מטבחים במסעדות חשובות ברחבי אירופה וארה"ב, הרצה והוביל מהפכה בתוכניות הלימוד באקדמיה הקולינארית CIA .
פרנצ'סקו מביא עמו מסורת קולינרית וידע רב, אשר נאסף במשך דורות מהמטבח הצפון איטלקי בדגש על מחוזות מארקה ולומבארדו.

עושר המנות , הידע הרחב והשמחה של פרנצ'סקו לחלוק אותו עשתה את הקורס לעונג צרוף.

אחד המשפטים החשובים שחזר ותפס אותי במיוחד במהלך  הקורס – האני מאמין של פרנצ'סקו היה – " אם אין את חומרי הגלם הכי טובים אז לא עושים את המנה ! "

לחומרי הגלם הכי טובים שיש דאגו בית הספר הגבוה לבישול בישולים – כמו תמיד.

קיבלתי תגובות רבות וגם בקשות למתכונים מהסדנה – משתפת כאן את המתכון הנהדר של פרנצ'סקו לטורטליני במילוי דלעת ערמונים

טורטליני דלעת המוגש על רוטב אגוזים

לרוטב

1.5 כוסות אגוזי מלך חלוטים

שורים את הלחם בחלב כ ¼ שעה . סוחטים את החלב ומעבירים את הלחם לבלנדר.

מוסיפים את השום , אגוזים וטוחנים עד לקבלת רוטב אחד לסמיכות בינונית. מוסיפים שמן זית ומלח ומניחים בצד.

בקערה מערבבים את פירה הדלעת , פרמזן , תבלינים . טועמים . מוסיפים חלמון ביצה.

מרדדים את הפסטה לעלים דקים  ומכינים את הטורטליני.

מרתיחים מים בסיר גדול  + מלח . מבשלים את הטורטליני עד לרמת אל דנטה.

מחממים את הרוטב ומסדרים אותו בצלחת עמוקה. מסדרים מעל כ 5 יחידות טורטליני . מפזרים מעט גבינת פרמזן מעל ומגישים