איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

טבעוני על האש

 

גם טבעונים וצמחונים יכולים ליהנות  ממנגל טוב. בטוחה שכולם יתנפלו על ה טבעוני על האש שלכם . כשיש מתכון טוב לאוכל טבעוני על האש  כמו המאפה שהכנתי כולם יהינו לכן ממליצה מאוד להכין כמות גדולה כי גם הלא טבעוניים לא יעמדו בפיתוי.

הכנתי מאפה טעים כשהרעיון המרכזי הוא כמו הפוקצ'ה שלי בצק עם מילוי טוב מעל, אלא שכדי לזרז ולהקל על כולנו במקום להכין בצק שמרים השתמשתי בבצק עלים איכותי שנאפה על מקור חום.

השתמשתי בפלנצ'ה, למי שאין  אפשר להשתמש בכל גוף מתכת שטוח כמו תבנית או אפילו מחבת המונח על רשת המנגל המתחמם טוב שייצר לנו אפקט שמו  תנור. ובכלל אם יש למנגל שלכם מכסה שניתן לסגור ולשמור את החום בפנים – יהיה מעולה !

אני מכינה את המילויים מראש בבית וכשעושים את  ה"על האש" נותר להניח את הפלנצ'ה ולשמן במעט שמן זית תוך חימומה  לחום גבוה.

בינתיים נפרוס את בצק העלים המופשר , נחתוך אותו לרצועות בגודל הרצוי ונניח אותן בזהירות על המשטח החם. חשוב שבצק העלים ישמור על קרירותו מה שיקל עלינו את החיתוך והעברתו למשטח הצלייה.

נאפה את רצועות הבצק על צד אחד מספר דקות – עד להשחמה קלה והתייצבות הבצק . אז נהפוך את הבצק – עכשיו עם צדו האפוי חלקית למעלה נערום את המילוי  עליו את המילוי שהכנו מראש .

נמשיך לאפות את הבצק עד שנתחיל לראות את הדפים היפים של בצק העלים נפרדים והחלק התחתון של המאפה שחום ומזמין.

אני בחרתי היום להכין שלושה מילויים שונים : עגבניות, בצלים מקורמלים ופטריות . אתם יכולים להמציא איזה מילוי שנראה לכם – עם חצילים , אספרגוס , קישואים ועוד.  רק חשוב לשמור על העיקרון של ההכנה המושלמת מראש כי המילוי לא יספיק להתבשל בהכנה המהירה על המנגל.

 טבעוני על האש מאפה בצק עלים

מילוי עגבניות שרי

  • 200 גרם עגבניות שרי חתוכות לחצאים
  • 70 גרם עגבניות מיובשות
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 4 גבעולי תימין טרי
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל

במחבת מחממים את שמן הזית ומוסיפים את העגבניות החצויות ומבשלים מספר דקות ביחד

מוסיפים את השום הקצוץ ומבשלים עוד כשתי דקות יחד .

מוסיפים את העגבניות המיובשות + התימין + מלח + פלפל.

מבשלים עוד כ 5 דקות .

מקררים

מילוי בצל מקורמל

  • 2 בצלים סגולים פרוסים
  • שמן זית
  • כף חומץ בלסמי איכותי
  • 2 כפיות סוכר חום
  • מלח

במחבת מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הפרוס ומבשלים מספר דקות .

מוסיפים את החומץ הבלסמי + הסוכר החום + מלח ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את חום הלהבה ומכסים עם מכסה .

ממשיכים לבשל עד לריכוך מלא של הבצל .

מקררים

מילוי פטריות

  • שמן זית
  • סלסלת פטריות שמפיניון טריות
  • בצל לבן פרוס
  • 1/2 שורש קרישה פרוס דק
  • מלח
  • פלפל שחור

במחבת מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל ומבשלים מספר דקות ביחד.

מוסיפים את פרוסות הקרישה וממשיכים לבשל מספר דקות.

מוסיפים את הפטריות+ מלח ופלפל שחור .

מבשלים עד לריכוך ושרוב הנוזלים נספגו

מקררים.

השאר תגובה