איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

חצ'פורי

לכל אחד יש טעמים של ילדות .אלu אותם ריחות וטעמים שבשנייה זורקים אותך שנים לאחור למחוזות ילדות רחוקים , לטעמים של בית או לטעמים של השכונה או לריחותיה . אותי ריח של בצק שמרים הנאפה בתנור לוקח חזרה לבאר שבע של לפניייי לא נעים לומר כ 40 שנה לשכונה ג' בה גדלתי . במרכז המסחרי ליד הבית הייתה מאפייה קטנה בה אפו שני אחים עם שפם גדול מאפים אלוהיים. לחמים עגולים עם כצח , מעין לחמניות ארוכות וקראנצ'יות , אני הכי אהבתי את הכיסונים הגדולים עם הגבינה . לימים למדתי ששמם חצ'פורי וגם הבנתי ששני האחים היו ממוצא גיאורגי ושהמאפיה הייתה מאפיה משפחתית שעוד אבא שלהם אפה בה מאפים נהדרים 40 שנה קודם.

כדי להרגיע את הצורך העמוק למאפה מיוחד זה החלטתי להכין . החצ'פורי הוא מאפה גיאורגי מסורתי. מדובר בלחם ממולא בתערובות גבינות מסוגים שונים. לכל אזור בגיאורגיה יש את החצ'פורי שלו ואת אופן ההכנה הייחודי לו. עם עליית יהודי גיאורגיה נוספו ואריאציות נוספות שעושות שימוש בבצקים מוכנים ובסוגי הגבינה של ישראל. יש האומרים כי החצ'פורי דומה מאוד בדרך הכנתו ובדרך אכילתו לבורקס. אני הכנתי את החצ'פורי עם הגבינות הישראליות הטובות – בולגרית , עמק וגבינת שמנת. בדרך כלל לאחר האפייה נועצים חתיכה נכבדה של חמאה ליד הביצה האפויה למחיצה אך אני חסכתי מאתנו קלוריות אלה.

 

חצ'ורי

 

חצ'פורי

בצק

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1/2 כף שמרים יבשים ( 8 גרם)
  • כף סוכר
  • 200 מ"ל מים
  • 50 מ"ל חלב
  • כפית מלח

למילוי

  • קופסה של גבינה בולגרית
  • 200 גר" גבינה צהובה מגוררת
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 4 ביצים

מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים יחד עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מניחים את הבצק בכלי סגור לתפיחה של כשעתיים או עד שמכפיל את נפחו.

מערבבים את הגבינה הבולגרים + הגבינה הצהובה

מחלקים את הבצק ל 4 חלקים.

כל יחידה מרדדים עם מערוך וממלאים בגבינות ( כמו שמודגם בסרטון)

אופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 220 מעלות

שוברים בכלי קטן  ביצה ומחליקים אותה בזהירות למרכז כל מאפה . אופים עוד שתי דקות למיצוק החלבון ( ממליצה שהחלמון יישאר נוזלי )

  1. נהנית לראות את המתכונים שלכם

  2. מאשרת לקבל מתכונים

  3. נאוה עובדיה הגיב:

    אשמח לקבל מתכונים במייל תודה

    • איריס לוי הגיב:

      שלום נאוה
      בשמחה רבה
      הכנסי לאתר שלי irischef.co.il מצד שמואל בדף של ארוחת שף יש קובייה אדומה "רוצים לבשל כמו שף בבית?" הוסיפי בבקשה את המייל שלך. כך תקבלי הודע על כל מתכון חדש שמתפרסם.
      בברכה

  4. בר הגיב:

    תיקון קל למביני עניין.. נראה מתכון אחלה וטעים אבל זה לא חצאפורי.. זה אג'ארולי..

  5. אופגנג חנה הגיב:

    היי זה נראה כל כך טעים וקל להכנה… אנסה לעשות אותו.. מקווה שייצא לי כמו כאן בתמונה..

  6. נועה הגיב:

    אהלן! תודה על המתכון והסרטון המעולה. האם ניתן להקפיא לפני האפיה? תודה

    • איריס לוי הגיב:

      היי נועה
      לדעתי אין בעיה. רק יש להפשיר לאט . לתת לשמרים לחזור לפעיל – שיתפיחו מעט את הבצק

  7. ציפורה הגיב:

    נראה מעולה אנסה להכין

  8. יוני ניסים הגיב:

    הרבה פעמים התאכזבתי כי המתכון לא היה מדוייק.מקווה לא להתאכזב כי זה נראה מושלם

  9. ליז הגיב:

    הי האם אפשר להכין גם מקמח תופח?

הגב ל- פיורלה גוילי