- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

חצילים ברוטב סיני עשיר

כדי להכין חצילים ברוטב סיני עשיר יש לסים לב לשילוב בין שום ג'ינג'ר רוטב סויה וסוכר שביחד הם  מאבני היסוד לבישול האסייתי.

השילוב בין חומרי גלם אלה במינון הנכון יוצר טעם ייחודי  עדין ואהוב וכאשר מוסיפים לטעמם הנהדר של חצילים ברוטב סיני עשיר …. מה יכול להיות יותר טעים.

יש שני טיפים חשובים להצלחתו של מתכון זה :

  1.      החצילים – בעלי מעט גרעינים שעברו אידוי עד לריכוך מה ששומר על צבעם הלבן.
  2.     העברת החצילים בעודם חמימים לתוך הרוטב כדי שזה ייספג היטב ויעשיר את טעמם.

  חצילים ברוטב סיני עשיר

קולפים את החצילים וחותכים אותם לחתיכות באורך של כ 4 סנטימטר ורוחב של סנטימטר.

בסיר גדול או ווק מחממים מים עד להרתחה . ומניחים מעליה סלסלת אידוי מבמבוק.

מסדרים כ 1/3 מרצועות החצילים על צלחת זכוכית .את הצלחת מניחים בתוך סלסלת האידוי וסוגרים את המכסה .

מאדים את החצילים6-8 דקות עד שבנעיצת מזלג הם רכים.

מוציאים את החצילים ומניחים במקומם את שאר החצילים  ועושים תהליך דומה.

בקערה מערבבים את כל החומרים לרוטב. לאחר שמסיימים לאדות את כל החצילים מעבירים  אותם בעודם חמימים לתוך הרוטב.

ממליצה לאכול אחרי כשעתיים.

לפני הגשה מקשטים עם בצל ירוק

לסדנת בישול אסייתי לחץ כאן