איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

חמוצים מאיטליה

חמוצים …. אנחנו כל כך אוהבים חמוצים . אם עוד לא טעמתם אם עוד לא הכנתם גיארדנריה ה חמוצים מאיטליה זה הזמן.

הגינה שלי מתעוררת לחיים אחרי החורף. אני זורעת את זרעי הפלפלים המיוחדים , חלקם חריפים אש ששמרתי משנה שעברה ובהם אשתמש להכנת גיארדנריה – כמו שצריך עוקצנית המשדרגת כל מנה. עד שיצמחו קניתי אצל החקלאי שלי פלפלוני צ'ילי אדומים נהדרים אשתמש בהם היןם.

אז גיארדנריה Giardiniera היא תערובת של ירקות טריים שונים כבושים בתערובת חומץ ושמן. מקורה של הגיארדנריה באיטליה. אבל הודות לתנועתם  של מהגרים איטלקים, המנה הגיעה לארצות הברית ובמיוחד לשיקגו בה התפתחה מאוד תודות לאוסף מרענן של ירקות חדי טעם . היום נהוג ליהנות מגיארדנריה לצד האנטיפסטי, ובגרסה האיטלקית-אמריקנית הנאכלת בתאווה רבה בתוך כריך רציני עם בשר מעושן, על סטייק עסיסי ואפילו בתוך באגט קריספי. לדעתי הכי מתאים  השילוב של הגיארדנריה בתפריט יום העצמאות / ל"ג בעומר או כל מפגש של "על האש " .אפשר לאכול את הגיארדנריה קרה או בטמפרטורת החדר , כל אחד מכין אותה לפי טעמו – יותר חריף פחות חומץ, יותר שמן זית , נגיעה של סוכר  אני בטוחה שלאחר התנסות או שתיים תמצאו את האיזון הנכון בשבילכם.

ממליצה להכין מיד כמות כפולה הכול יגמר ממש מהר.

למתכון נוסף של חמוצים בכלי קלות

חמוצים מאיטליה

  • 1/2 כוס כרובית חתוכה לפרחים קטנים
  • 1/2 כוס גזר קצוץ לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס פלפל ירוק/ אדום חריף
  • 1/2 בצל קטן, קצוץ לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום, מרוסק
  • 2 מקלות סלרי, קצוץ לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס זיתים ירוקים ממולאים, קצוץ גס
  • 1/2 כוס חומץ לבן
  • 1/4 כוס חומץ סיידר תפוחים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 כפות מלח
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס גס
  • 2 כפות סוכר (אני מעדיפה 1 כף)
  • 1/8 כפית פתיתי פלפלים אדומים חריף
  • 1/8 כפית אורגנו
  • 1 עלה דפנה
  • 5 גבעולי תימין טרי

מניחים את כל הירקות הקצוצים  בקערה לא מתכתית עם מלח. מניחים צלחת כבדה מעל מקררים לילה.

למחרת, מנקזים את הנוזל שמצטבר, ושוטפים היטב את הירקות, . מנחים את הירקות על מגבת נקיה ליבוש .

מחזירים ירקות לקערה, מוסיפים את השום ,שמן עלי הדפנה והתימין ומערבבים .

מוסיפים את החומצים השונים + הסוכר ומערבבים הכול היטב

מעבירים את הירקות לצנצנות אחסון ומוזגים מעל את הנוזלים מהקערה עד לכיסוי מוחלט.

מניחים (שומרים) למספר ימים כ 5 במקום חשוך וקריר עד שמוכן.

ניתן לשמור במקרר עד כחודש.

 

  1. סבתא שולה הגיב:

    אוהבת מתכונים צמחוניים

  2. אריה הגיב:

    •פלפל שחור גרוס גס – כמה? ואיך זה מתחבר ל 5 כפיות פלפל שחור??????..
    •2 כפות סוכר (אני מעדיפה 1 כף)
    •1/8 כפית פתיתי פלפלים אדומים חריף
    •1/8 כפית אורגנו
    •1 עלה דפנה
    •5 גבעולי תימין טרי
    •5 כפיות פלפל שחור

השאר תגובה