- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

חמוצים בקלי קלות

חמוצים בקלי קלות . צנצנת של כרובית, גזר וכרוב חמצמצים וקרנצ'ים שהכנו בעצמנו הם משהו! תודו שזה כיף צרוף!

בירקות כבושים תוצרת בית יש משהו… טעם מיוחד שחסר באילו הקנויים. ובנוסף לטעם כמובן יש את הסיפוק שלנו בהכנה העצמית.

כבישת ירקות הוא תהליך של השריית הירק למשך זמן בכלי סגור עם תמיסה על בסיס של מים, חומץ, מלח ועוד תבלינים.

ישנם מתכונים רבים לכבישת ירקות  שהשוני ביניהם הוא סוג הירק וחומרי הכבישה.

נקודות חשובות לתשומת לב:

הירקות – נשתמש תמיד בירקות טריים בשיא עונתם. בזמן ההכנה נידחוס את הירקות בתוך הצנצנת ונקפיד תמיד לכסותם לגמרי בנוזלי ההחמצה.

הצנצנת – נשתמש בצנצנת גדולה מזכוכית בנפח של שני ליטר בעלת מכסה הנסגר הייטב המאפשר אטימה מוחלטת. חשוב מאוד לעקר את הצנצנת על ידי מילוי מים רותחים והמתנה של כ 10 דקות. לאחר זמן זה שופכים את המים ומאפשרים לה להתייבש ולהתקרר.

זמן הכנה – חשובה כאן הסבלנות! אין לפתוח את הצנצנת לפני הזמן הנקוב במתכון.

פתיחה – כשהחמוצים מוכנים שולפים את הירק במזלג נקי מתוך הצנצנת למרות הדחף להכניס יד פנימה – החיידקים שעל הידיים שלנו יקצרו את אורך החיים של החמוצים.

אחסון – בזמן ההבשלה – במקום קריר רצוי חשוך. לאחר הפתיחה – בצנצנת סגורה במקרר – עד שבוע.

אז אחרי כל ההכנות .. לעבודה של החמוצים בקלי קלות.

למתכון של חמוצים מאיטליה

חמוצים בקלי קלות

 

לצנצנת של שני ליטר יש להכפיל את כמות הנוזל שיכסה את הירקות.

מרתיחים את המים + המלח + הסוכר כ 5 דקות תוך ערבוב על להבה בינונית עד שהכול נמס.

מסירים מהאש ומוסיפים את החומץ ורוטב הצ'ילי, מקררים לגמרי.

שותפים ומקלפים את כל הירקות, מפרקים את הכרובית לפרחים.

מסדרים את הירקות בתוך הצנצנת – שכבה צפופה של פרחי כרובית ועליה שכבה של מקלוני גזר וכו' עד שהצנצנת מלאה ודחוסה. בין שתי שורות שמים רבעי שיני שום חתיכת פלפל חריף ומספר גרגרי פלפל אנגלי.

יוצקים את התמיסה שהכנו לאחר שהתקררה על הירקות וסוגרים את הצנצנת.

את הצנצנת מניחים בחדר חשוך ליומיים עד שלושה. לאחר הפתיחה נשמור במקרר עד שבועיים.

 אני בטוחה שתחסלו אותם עוד לפני.