חיתוכית בראוניז
אני מאוד אוהבת עוגיות . תמיד זמינות ממתינות בסבלנות לשעת הכושר לטעימה. יש אפילו עוגיות הצפונות בקופסה סגורה אבל אני שומעת אותן קוראות לי – " אנחנו כאן !!! בואי בואי ….יש לנו שוקולד רך טעים טעים …." . אני הכי אוהבת חיתוכית בראוניז רכות דחוסות ופז'יות ועוד לא מצאתי את המתכון האולטימטיבי שיעשה לי את זה ב 100% .
עוגיות אלה בנויות מבסיס של בצק פריך מצוין שיכול לשמש אותנו לכול טארט או עוגיות חמאה . היתרון בבצק זה הוא שלא צריך לאפות אותו באפייה עיוורת משמה לא צריך אפייה עם משקולת פנימית.
האפייה מתבצעת החום נמוך יחסית 150 מעלות למשך 20 דקות או עד שהבצק זהוב.
ועכשיו למתכון – שווה להכין כתות כפולה כי יגמר מהר !
חיתוכית בראוניז
מתכון למסגרת 30×40 ס"מ
בצק פריך לחיתוכיות :
- 400 גרם חמאה רכה
- 200 גרם אבקת סוכר
- 2 גרם מלח קורט
- 200 גרם שקד מולבן טחון
- 300 גרם קמח
- 16 גרם אבקת אפייה -כף שטוחה
- 180 גרם חלמונים 9 חלמונים
במיקסר עם וו גיטרה נקרים חמאה,מלח ואבקת סוכר. ניתן למסה לתפוס מעט נפח. נוסיף את השקד הטחון.נוסיף את הקמח מנופה עם אבקת האפייה והחלמונים לסירוגין ונערבל עד שהמסה אחידה.
נקרר את הבצק ונרדד לעובי רבע ס"מ לערך בגודל של מגש האפייה. נניח מסגרת לאפייה על הבצק
ונסיר את עודפי הבצק.
בראוניז נימוח :
- 200 גרם שוקולד מריר 60%
- 100 גרם פרלינה – מחית נוגט
- 260 גרם חמאה
- 460 גרם סוכר
- 250 גרם ביצים 5 יחידות L
- 185 גרם קמח
- 4 גרם אבקת אפייה – כפית
- 4 גרם מלח חצי כפית
- אופן הכנה:
נחמם תנור ל-160 מעלות.
בסיר כפול או במיקרו נמיס את השוקולד ,הפרלינה והחמאה. במקביל נטרוף את הביצים והסוכר מבלי להקציף. נוסיף פנימה את תערובת השוקולד החמה ולבסוף את הקמח המנופה עם אבקת האפייה. נשטח על גבי הבצק הפריך ונאפה כ-15 דקות עד להתייצבות הבראוניז מבלי לייבש אותו.
חיתוך ואחסון :
לאחר האפייה נניח לבראוניז להתקרר ובעזרת סכין חדה נפרוס ל מידה הרצויה.
נאחסן בכלי אטום .
ניתן להקפיא ולהפשיר לפי הצורך.
משובח, יקירתי
נשיקות
אוי…. כזה…כזה תעשי כשאבוא……
מטריף!!
שנה טובה מותק♥
היי מותק
תודה .
שנה טובה והרבה יצירה
!
היי אשמח לדעת מזה 2 גרם מלח קורט ..
היי ירדן
אם את אוהבת לאפות מאוד ממליצה שיהיה לך משקל במטבח . עד שיהיה זה כשני קורטים מלח.