איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

חזה עוף עם פסטה "במעטפה "

שיטת בישול נהדרת עבור חומרי גלם עדינים כמו רצועות חזה עוף, פילה דג שרימפס ועוד הזקוקים לבישול קצר כדי לא לפגום בעסיסיות שלהם .דרך בישול זו נקראת "אוֹן פָּפּיוֹט" (בצרפתית En Papillote) כלומר, במעטפה: אורזים את המרכיבים של המנה בנייר אפייה. היום נכין מנה נהדרת בדרך זו חזה עוף עם פסטה "במעטפה "

המנה מצוינת לאירוח – אני מכינה את הכול מראש עוטפת בנייר אפייה ומכניסה למקרר.

כשהאורחים מוכנים לאכול מכניסה לתנור ואחרי 10 דקות מגישה.

אם ממש רוצים לעשות רושם אפשר להכין לכל סועד "חבילה" ולפתוח אותה לעיניי האורחים – האדים משתחררים והריח שממלא את החדר עושה את כול העבודה !

באירוע שהכנתי לאחרונה של שף פרטי הגשתי  מנה דומה רק עם דג שקצרה תגובות מאוד טובות.

חזה עוף עם פסטה "במעטפה "

מצרכים לארבעה סועדים

> 4 ניירות אפיה
> 400 ג"ר חזה עוף פרוס לרצועות של2 ס"מ
> 400 ג"ר פטוצ'יני חצי מוכן
> 150 ג"ר רוטב פסטו ( מתכון בהמשך )
> 4 כפות שמן זית
> 2 שיני שום כתושות
> 125 מ"ל יין לבן ישראלי

>מלח ופלפל לפי הטעם

  • חותכים את נייר האפייה לגודל של 40X30.
  • מרתיחים מים בסיר וממליחים. כשהמים רותחים מכניסים את הפסטה ומבשלים חצי מזמן הוראות היצרן – כ 3-4 דקות. מסננים ומניחים בצד.
  • מערבבים את הפסטה עם מחצית מרוטב הפסטו. פורסים את ניר האפייה שופכים בכל אחד כף שמן זית במרכזו ועליו מניחים 1/4 הפסטה.
  • מחלקים את רצועות העוף ומניחים מעל לפסטה.
  • את הפסטו שנותר מערבבים עם השום ומטפטפים מעל העוף. זורים מלח ופלפל על כל יחידה ומוזגים מעט יין לבן.
  • סוגרים בזהירות את החבילה תוך שמירה על אטימה מקסימאלית( כמו שמודגם בסרטון)
  • חשוב שיהיה מעט רופף כדי שיישאר מקום להיווצרות אדים.
  • מניחים את החבילות על תבנית אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 C ואופים 10-15 דקות.

יש אפשרות לעשות את המנה כיחידה אחת רק יש לשים לב שרצועות העוף לא יהיו אחת על השנייה כדי לאפשר להן להתבשל.

רוטב פסטו

> 6 כפות צנובר קלוי
> 4 כוסות עלי בזיליקום טרי
> 4 שיני שום קלופות
> 6 כפות גבינת פרמזן מגורר
> 1 4 כפות גבינת פיקורינו מגורר ( לא חובה)
> 1 כפית מלח ופלפל גרוס
> 3/4 כוס שמן

מכניסים לקערת מעבד מזון/בלנדר צנוברים, בזיליקום , שום גבינות ומלח ומפעילים ל20 שניות עד שכל הרכיבים קצוצים דק.

ממשיכים בפעולת המעבד המזון ומזליפים פנימה את השמן בזרם דק עד שנוצרת משחה.

מוסיפים פלפל שחור, טועמים ומתקנים טיבול.

  1. חתולי8 הגיב:

    טוב…לא אכין כזה בחיים אבל אם תכיני אטעם בשמחה כי זה נראה טעים הורססססססס!.
    ואגב, פקורינו זה בלי י' כי זה מבוטא בסגול/ציירה מתחת לפ'

השאר תגובה