איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

המטבוחה של האלג'ירים

המטבוחה של האלג'ירים

לפני הרבה שנים כשהגעתי לראשונה לביתו של בעלי לעתיד נחשפתי לנפלאות המטבח האלג'ירי.  אמו בשלנית בחסד פתחה בפני דלת לנפלאות המטבח הזה ולימדה אותי את סודותיו. אחד התבשילים – הסלטים המפוארים והטעימים שהכרתי הוא  סלט קוויט = המטבוחה של האלג'ירים או בתרגום לעברית –המבושל. עירוב מדויק של מעט חומרי גלם עם הרבה עבודה וסבלנות מניב את הטוב שבסלטים. עגבניות פלפלים, שום מלח ושמן וזהו!!! הרי כבר נאמר  Less is more .

יש להשקיע הרבה אהבה ועבודה כדי ליהנות מהסלט המבושל – קילוף העגבניות, קליית הפלפלים על האש וקילופם ולבסוף בישול ארוך ארוך עד לאידוי רוב הנוזלים  אבל המאמץ משתלם בסוף.

בשל העבודה הרבה והלכלוך הגדול שההכנות דורשות אני מכינה תמיד כמות גדולה של סלט . לפעמים אני  מצליחה לחלק את הסיר הגדול לשניים לפני שבני הבית מחסלים את הסיר – ומקפיאה חצי לשבוע הבא.

לאחרונה קבלתי קופסאות זכוכית נהדרות להתנסות של פיירקס עם מכסה נאטם הטובות לבישול ולאחסון במקרר ובמקפיא וידעתי שהן יהיו מצוינות להקפאת הסלט.

סלט קוויט המטבוחה של האלג'ירים

  • 2 ק"ג עגבניות אדומות קלופות
  • 2 ק"ג פלפלים אדומים קלויים וקלופים
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל צ'לי – לאוהבי החריף

חותכים את העגבניות הקלופות והפלפלים ושמים במסננת ל ½ שעה לניקוז הנוזלים

בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים את השום + הצ'ילי הגרוס – נזהרים מאוד לא לשרוף את השום.

מוסיפים לסיר את העגבניות והפלפלים מוסיפים מלח .

מבשלים כשעתיים על אש קטנה עד שצבע התבשיל משתנה לאדום עמוק ונותרו מעט מאוד נוזלים.

טועמים ומתקנים תיבול וחריפות.

מקררים ומאחסנים .

המטבוחה של האלג'ירים

  1. חתולי8 הגיב:

    מתה לטעום……

  2. טרז מרסיאנו הגיב:

    אני כל כך אוהבת את האוכל האלג'ירי. הייתה לי שכנה כמו אמא והיא אלג'ירית והכינה תמיד דברים טעימים אז לא אשה את טעם האוכל שלה. לצערי נפטרה לפני חודש. בשורות טבות תודה על המתכון

הגב ל- איריס לוי