איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

דג אפוי בתנור ברוטב ים תיכוני

אני אוהבת לאכול ולתבל אוכל חריף . מי שאוהב את הצריבה המענגת הזו בפה מחפש אותה כמעט בכל ביס אפשר ממש לומר שאנחנו מכורים ל"כוויה" הכימית הזו . בכל בית של חובבי הג'אנר תמצאו את רוטב הטבסקו וגם בכל מסעדה לא חשוב איזה מזון היא מגישה – אם תבקשו תוספת של חריף תמיד יימצא הבקבוק הקטן והמוכר של הטבסקו.

עד היום לא הייתי מודעת לתהליך הייצור הייחודי שבו הטבסקו מיוצר . לרגל חגיגות 150 שנה לייצורו נחשפתי לאינפורמציה מעניינת זו .

ב -1868, אדמונד מקילני, חתך את פלפל הטבסקו הראשון שלו, ממנו ייצר רוטב פיקנטי כדי להחיות את הטעמים במזונות לבני משפחה וחברים. יצירת רוטב פשוט זה, שינה ללא משים את הדרך שבה אוכלים בעולם לנצח.

 

דג אפוי בתנור ברוטב ים תיכוני

משפחת טבסקו כולה

דג אפוי בתנור ברוטב ים תיכוני

איפה אנחנו חשים את החריפות

"טבסקו" מיוצר בלואיזיאנה ארה"ב ומופק מפלפלים חריפים הנושאים את אותו השם אשר נקטפים בעבודת יד בלבד. בתהליך הפקת הרוטב, מוסיפים לפלפלים מלח וחומץ ולאחר זמן תסיסה קצר, התמיסה מועברת לחביות מעץ אורן לבן ושם היא עוברת תהליך ארוך מאוד של תסיסה ויישון במשך שלוש שנים. ממש כמו יין. יישון זה מעדן את טעמי הרוטב , מגביר את הטעמים הפירותיים של הפלפלים והופך אותו ליותר מאוזן . בטעימה של התערובת לפני היישון ואחריה הבחנתי בהבדלים המשמעותיים.

לאחר שלוש שנים מוצאת התערובת מהחביות ומסוננת  , נארזת בבקבוקים המוכרים – וזהו זה ! 3 מרכיבים בלבד – פלפלים מלח וחומץ – ממש גאוני.

מלבד הטעם הקלאסי, מייצרים בטבסקו מגוון טעמים ביניהם טבסקו מפלפל חלפיניו שצבעו ירוק, פלפלים מעושנים, פלפל הבנרו, רוטב בטעם שום ועוד.  

דג אפוי בתנור ברוטב ים תיכוני

תערובת הטבסקו אחרי שלוש שנים של ישון רגע לפני הסינון וההכנסה לבקבוקים

בקרוב יגיע לארץ גם רוטב טבסקו משולב עם סרצ'י שהוא מעט יותר מתקתק שמתחבר מאוד למטבח האסייתי.

ניסיתי לשלב את רוטב הטבסקו המעושן באחד התבשילים שלי – החלטתי להכין דג לוקוס שלם בתנור ברוטב ים תיכוני של חומוס , וירקות והעשרתי אותו בטבסקו המעושן . התוצאה עלתה על הציפיות ! יופי של ארומה התקבלה במנה חריפות טובה  ( גם לא למשוגעים לחריף ) עם נגיעה מעניינת של עישון – ממליצה.

דג אפוי בתנור ברוטב ים תיכוני

  • בצל גדול קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום
  • 15 עגבניות שרי חצויות
  • 1/2 סלסילת תרד טרי
  • 2 כוסות חומוס מבושל
  • רוטב טבסקו מעושן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/4 כפית כורכום

במחבת גדול מחממים שמן זית ומוסיפים לטיגון קל את הבצל – מערבבים מידי פעם.

מוסיפים את כל הירקות + החומוס וממשיכים לבשל יחד.

מטבלים במלח , פלפל שחור כורכום ו6 טיפות טבסקו – או יותר לפי רמת החריפות שאתם אוהבים.

מבשלים עוד כחמש דקות יחד . טועמים ומתקנים טיבול.

ממליחים ומפלפלים את הדג ומורחים עליו מעט שמן זית . אופים בתנור שחומם ל 180 מעלות כ 15– 20 דקות לפי גודל הדג.

מגישים את הדג על צלחת גדולה ועליו מוזגים את הרוטב הנהדר.

 

 לארוחה מיוחדת אצלכם בבית של שף פרטי צרו קשר עכשיו 0544944205

 

השאר תגובה