איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

גלילות פילו במילוי בשר ברוטב עשיר

גלילות פילו במילוי בשר ברוטב עשיר

לאחרונה רבים מחברי מאתגרים את עצמם וגם אותי באתגרים מאתגרים שונים.  אני מאתגרת  את עצמי או משחקת ב"משחק " עם עצמי כבר שנים –שמו "פצח את המנה " וזה הולך כך  מבקרים במסעדה שאוהבים. מתלהבים ממנה מסוימת , מנסים לפרק את המרכיבים ואז חוזרים למטבח ומכינים. המבחן הגדול הוא מבחן המשפחה – כמו במסעדה או לא כמו במסעדה . הניצחון הגדול שלי הוא כשהם אומרים – אמא  אצלך יותר טוב …..  אבל בלי שאני משלמת להם הפעם על המחמאות   .

אז משחק פצח את המנה הופעל לאחרונה על מנה ממש טעימה שאכלנו במסעדת " כרמים" שבסגולה. גלילת בצק פילו במילוי בשר כבש המוגש עם רוטב טחינה וסילאן מעוטר בנבטים.   אז קדימה למלאכת הפיצוח. משתפת אתכם בוורסיה שלי למנה אני תקווה שגם אתם תאהבו כמו שחבר השופטים המחמיר בבית אהב אותה..

DSC_0017

DSC_0020

גלילות פילו במילוי בשר ברוטב עשיר

גלילות פילו במילוי בשר בקר

  • 500 גרם בשר בקר טחון גס
  • בצל בינוני קצוץ לקוביות
  • 2 ענפים של תימין
  • 100 גרם צנוברים קלויים
  • חבילת בצק פילו מופשרת
  • 1/2  כוס שמן זית
  • בהרט – אפשרי
  • שומשום שחור
  • מלח  ופלפל שחור
  • טחינה גולמית
  • סילאן תאנים

מטגנים בצל עם כף שמן במחבת ומוסיפים את 2 ענפי התימין.

כשהבצל מזהיב קלות  מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד לשינוי קל של הצבע.

מתבלים את הבשר במלח ופלפל ולאוהבי הבהרט מוסיפים ½ כפית .

מוציאים את שני מקלות התימין , מוסיפים את הצנוברים הקלויים ומקררים.

כשהתערובת קרה – פורסים את בצק הפילו.

כבלו טיפים לעבודה נכונה  עם בצק פילו 

פורסים עלה אחד מורחים ¾  הרחוק ממך בשמן זית – ממש מעט.

עורמים מתערובת הבשר לרוחב הבצק בחלק הקרוב אליך מקפלים את הצדדים ומגלגלים לגליל  צפוף.

על ה ¼ האחרון של הבצק זורים מעט שומשום שחור ומסיימים את הגלגול.

מסדרים את כל הגלילים על נייר אפיה שבתבנית אפיה.

חשוב מאוד – כשעורמים את הבשר לקחת רק בשר ללא נוזלים. הנוזלים ירטיבו את הבצק העדין והוא נקרע תוך כדי עבודה.

אופים בטמפרטורה של 180 מעלות כ 15 דקות או עד להזהבה יפה.

מזליפים בחינניות טחינה גולמית איכותית על צלחת מניחים על הטחינה את המאפה  ומעליו  מזליפים סילאן  תאנים עשיר. גם סילאן תמרים יעשה את העבודה מצוין .

תהינו בכיף

איריס לוי שף פרטי

  1. מורן הגיב:

    האם מספיק למרוח רק שלושת רבע מהדף בשמן זית וגם קצת?
    יודעת שעלי פילו מורחים את הכל.
    אשמח לתשובתך .

  2. מורן הגיב:

    תודה רבה
    האם אפשר להקפיא אחרי מילוי ולפני אפייה? רוצה לחג סוכות .
    אפשיר ואכניס לתנור בערב חג .

הגב ל- מורן