- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

ברבוניות ממולאות בעשבי תיבול וליים

כשאני רוצה לפנק את האיש שלי אני מכינה לו ארוחה עם דגים . הוא כל כך אוהב דגים , כמעט את כל הדגים ובכל דרך בישול  . ובמיוחד הוא אוהב סרדינים מטוגנים , אפויים בתנור  והכי הכי – ממולאים – כאלה בזוג . אז כשחזר מנסיעת עבודה בת שבועיים בחו"ל היה ברור שאכין ברבוניות ממולאות בעשבי תיבול וליים . במדינות הגובלות עם ים בהן הדייג פעיל נוצרו עם השנים מתכונים מעניינים במיוחד שהמרכיב המרכזי הוא הדג אז במרוקו יש מתכון של – מג'וג'ים – "מחותנים" או מהמטבח של סיציליה בו  נמצא סרדינים במנות רבות – בפסטה , אפויים עם תפוזים וגם מטוגנים בזוגות כמו אלה ממרוקו אך המילוי כמו בסיציליה עם צימוקים , אגוזים לימון ועוד.

אז סרדינים חסר היום בארץ – אבל ברבוניות יש, מלאתי שני חצאי ברבוניות עם עשבי תיבול , אריסה חריפה והתוספת המעניינת היא גרדת ליים . היום יש ליים נהדר הנמכר על ידי חוות תקוע . עסיסי, מלא במיץ וטעם שהוסיף רעננות נהדרת ל"מחותנים" שלי . חוץ מגרדת ליים כול סועד יכול היה להוסיף לעצמו עוד חמיצות על ידי סחיטת מיץ מפלח עסיסי של ליים על הדג.

ברבוניות ממולאות בעשבי תיבול וליים

5 מנות ראשונות

מייבשים יפה את כל חצאי הדגים ומסדרים אותם בזוגות לפי גודלם כשהעור כלפי חוץ.

בקערה מערבבים את צמחי התבלין , אריסה , שום , שמן זית ,פירורי לחם, גרדת ליים , מלח ופלפל לתערובת דביקה ואחידה .

עורמים על כל חצי דג מהתערובת ומחברים בלחיצה קלה את החצי השני – כך שנוצר מעין סנדוויץ קטן של דג , תערובת ודג.

את זוג הדגים המחוברים טובלים בביצה טרופה ובקמח ומטגנים במחבת עם שמן חם , משני הצדדים.

כך עושים עם כל זוגות הדגים .

מגישים עם פלחי ליים רעננים – שני זוגות לכול סועד.