איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

ארטישוק ממולא בירקות פרווה

עונת הארטישוק בעיצומה . בדיוק עכשיו הזמן לקנות ארטישוק טרי ושמנמן ולמלא אותו . אני אוהבת במיוחד את הארטישוק של נועם גדול ומלא טעם, מכינה ממנו הפעם ארטישוק ממולא בירקות פרווה – אפוי. השילוב הזה של לב הארטישוק עם ירקות , צמחי תבלין וממרח הסויה בטעם שום שמיר  הנאפים יחד בתנור כשלמעלה שכבה של פירורי לחם משודרגים נותן ארטישוק טעם , קריספיות ו ….. במלה אחת עונג .

כדי לקבל לבבות רכים במידה הנכונה ללא אפיית יתר של המילוי אני ממליצה לבשל את הלבבות בישול מוקדם . למי הבישול אני מוסיפה מיץ לימון – כדי לשמור על צבעו הבהיר של  הארטישוק. כמו כן מוסיפה 3 שיני שום וגם תימין טרי  ומלח שמשפרים את טעם הלבבות מאוד.

את פרורי הלחם אותם אני מפזרת על הארטישוקים הממולאים אני משדרגת על ידי תוספת של שום , מלח פטרוזיליה קצוצה ושמן זית .

ארטישוק ממולא בירקות פרווה

שש מנות

  • 6 ארטישוקים טריים
  • לימון גדול
  • 4 ענפי תימין
  • כפית מלח

מילוי

  • בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • סלסילת פטריות קצוצות
  • 1/2 צרור תרד טרי
  • 2 שיני שום קצוץ
  • 1/2 קופסת ממרח סויה בטעם גבינה שום שמיר תנובה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

פירורי לחם

  • 1/2 כוס פרורי לחם זהובים
  • שן שום קצוצה דק
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות שמן זית

קולפים ומבשלים את לבבות הארטישוק עם תימין , מיץ מלימון שלם  ומלח על לריכוך.

בינתיים במחבת מחממים שמן ומטגנים את הבצל להשחמה קלה . מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד מספר דקות. מוסיפים למחבת את התרד הקצוץ ומבשלים ביחד כחמש דקות.

מוסיפים מלח ופלפל שחור ומבשלים יחד עוד כשתי דקות .

מקררים.

מערבבים לתערובת הירקות את ממרח הסויה , טועמים ומתקנים תיבול .

ממלאים את לבבות הארטישוק בנדיבות.

מערבבים בקערה את כול חומרי – תערובת פרורי הלחם – פירורי לחם , שום , פטרוזיליה ושמן זית.

מהדקים מעל הארטישוק הממולא את תערובת פירורי הלחם ומניחים בתבנית.

אופים כ 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

  1. עינבר שחק הגיב:

    ממש עשית לי חשק לארטישוק עכשיו, התמונות נפלאות והמתכון נראה קל להכנה אפילו למאותגרת מטבח כמוני, משגע

הגב ל- עינבר שחק