ארטישוק ממולא בירקות פרווה
עונת הארטישוק בעיצומה . בדיוק עכשיו הזמן לקנות ארטישוק טרי ושמנמן ולמלא אותו . אני אוהבת במיוחד את הארטישוק של נועם גדול ומלא טעם, מכינה ממנו הפעם ארטישוק ממולא בירקות פרווה – אפוי. השילוב הזה של לב הארטישוק עם ירקות , צמחי תבלין וממרח הסויה בטעם שום שמיר הנאפים יחד בתנור כשלמעלה שכבה של פירורי לחם משודרגים נותן ארטישוק טעם , קריספיות ו ….. במלה אחת עונג .
כדי לקבל לבבות רכים במידה הנכונה ללא אפיית יתר של המילוי אני ממליצה לבשל את הלבבות בישול מוקדם . למי הבישול אני מוסיפה מיץ לימון – כדי לשמור על צבעו הבהיר של הארטישוק. כמו כן מוסיפה 3 שיני שום וגם תימין טרי ומלח שמשפרים את טעם הלבבות מאוד.
את פרורי הלחם אותם אני מפזרת על הארטישוקים הממולאים אני משדרגת על ידי תוספת של שום , מלח פטרוזיליה קצוצה ושמן זית .
ארטישוק ממולא בירקות פרווה
שש מנות
- 6 ארטישוקים טריים
- לימון גדול
- 4 ענפי תימין
- כפית מלח
מילוי
- בצל בינוני קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- סלסילת פטריות קצוצות
- 1/2 צרור תרד טרי
- 2 שיני שום קצוץ
- 1/2 קופסת ממרח סויה בטעם גבינה שום שמיר תנובה
- 2 כפות פירורי לחם
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
פירורי לחם
- 1/2 כוס פרורי לחם זהובים
- שן שום קצוצה דק
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כפות שמן זית
קולפים ומבשלים את לבבות הארטישוק עם תימין , מיץ מלימון שלם ומלח על לריכוך.
בינתיים במחבת מחממים שמן ומטגנים את הבצל להשחמה קלה . מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד מספר דקות. מוסיפים למחבת את התרד הקצוץ ומבשלים ביחד כחמש דקות.
מוסיפים מלח ופלפל שחור ומבשלים יחד עוד כשתי דקות .
מקררים.
מערבבים לתערובת הירקות את ממרח הסויה , טועמים ומתקנים תיבול .
ממלאים את לבבות הארטישוק בנדיבות.
מערבבים בקערה את כול חומרי – תערובת פרורי הלחם – פירורי לחם , שום , פטרוזיליה ושמן זית.
מהדקים מעל הארטישוק הממולא את תערובת פירורי הלחם ומניחים בתבנית.
אופים כ 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
ממש עשית לי חשק לארטישוק עכשיו, התמונות נפלאות והמתכון נראה קל להכנה אפילו למאותגרת מטבח כמוני, משגע
תודה רבה. אכן מתכון קל ומאוד טעים