איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

ארטישוק ירושלמי ברוטב עגבניות, שום ויין

אני כל כך מאמינה ואוהבת את הקשר הישיר בין מקור חומר הגלם והשימוש בו. הקונספט של מהשדה אל הצלחת הוא חלק מרכזי באני מאמין שלי בבישול ובהדרכת אנשים ברזיי המטבח הטעים והבריא.

הקשר הרגשי הארוך שיש לי עם חברת הזרע הנו ברור , מאוד אוהבת את הירקות הנהדרים שהזרעים שלהם יודעים לייצר , אוהבת את ההקשבה שלהם לצרכים של הצרכן  ולצורכי החקלאים. גם השנה חברת הזרע פתחה את מרכז הגידול שלה במושב ניר חן לביקורים כדי להכיר ולטעום את ביכורי הירקות החדשים והטעימים במיוחד שרקחו לאחרונה.

ממלכת העגבניות תמיד הקסימה אותי , כל כך הרבה סוגי עגבניות גדלות היום בארץ גדולות וקטנות , אדומות וצהובות , לקילוף , לבישול ומה לא. את ה"דורה "הנהדרת לקילוף ובישול ואת המלכה " מגיי "  כבר לא צריך להציג פגשתי אותן בפעם הקודמת בחממות של הזרע. היום אפשר למצוא אותן כמעט בכל סופר מרקט ואם הסופרמרקט שלכם לא מביא את ה : מגיי ממש ממליצה לכם לבקש. המגיי בעלת טעם נהדר – טעם של עגבנייה של פעם , מלאה בעסיס . הפעם במרכז ההתעניינות הייתה עגבנייה  חדשה  בשם  רומא . עגבנייה המתאימה  לסלט ולבישול בזכות מוצקות פרי יוצאת דופן המאפשרת קילוף קל ונוח בעזרת קולפן. כן היום אפשר לקלוף עגבניות במקום כל סיפור החליטה במים רותחים. עגבניית רומא נחתכת מצוין, ללא נזילות, בעלת מרקם וטעם טובים מאוד. עגבנייה גדולה ואחידה בצורת ביצה, חלקה מאוד. צבע אדום עז, מכילה ליקופן גבוה מהרגיל.

אם אנחנו מדברים על סלט אז אחרי שחתכנו את העגבניות מגיע תור המלפפון גם כאן יש חידושים מרעישים . מלפפון ארומטו, מלפפון יפני איכותי, נגיס וטעים במיוחד. בעל מרקם חלק, צבע פנימי ירוק, פרי מוצק, נחתך מצוין, מתאים מאוד לסלט וגם לאכילה טרי. בעל גודל כפול ממלפפון רגיל ובעל חיי מדף ארוכים.  החלק החיצוני של המלפפון הזה גדול מהמרכז בו יש גרעינים מה שנותן יותר "בשר" במלפפון לאכילה קראנצ'ית וטעימה. היום כבר ניתן לרכוש אותו בסופרמרקטים השונים . אני קניתי ביום שישי האחרון בשופרסל.

במהלך הביקור ליקטנו מן הירקות הנהדרים ואני התאהבתי בעגבניות שרי קטנטנות ועגולות כמו דובדבנים מלאי טעם והכנתי מהם מנה נהדרת . ארטישוק ירושלמי ברוטב עגבניות, שום ויין השילוב בין העגבניות המתוקות כל כך עם הארטישוק שבושל עם מיץ הלימון יוצר איזון נהדר. העדינות של הירקות הטריים מורגשת בכל ביס שלוקחים ממנה נהדרת זו.

ארטישוק ירושלמי עם עגבניות שרי

ארטישוק ירושלמי ברוטב עגבניות, שום ויין

  • 1 ק"ג פקעות ארטישוק ירושלמי
  • 1/2 כף מלח
  • מיץ מלימון שלם
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל בגודל בינוני, מקולף וקצוץ  דק
  • 2 שיני שום מקולפות ומעוכות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • סלסילת עגבניות שרי
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 3 גבעולי תימין טרי

את פקעות הארטישוק הירושלמי  ומניחים בסיר. מכסים במים ומוסיפים מלח ומיץ לימון. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות. מעבירים למסננת..

מניחים את החמאה ושמן הזית במחבת  בעל תחתית כבדה, מוסיפים את הבצל, השום המלח והסוכר ומטגנים-מבשלים על להבה בינונית נמוכה  עד להזהבה.

מוסיפים את העגבניות השרי וממשיכים בטיגון-ערבוב. מוסיפים את היין הלבן, את התימין ואת הפקעות המבושלות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים, תוך ערבוב עדין מדי פעם, כ-15 דקות, או עד שהפקעות רכות אך עדיין שומרות על צורתן. מגישים חם, לצד בשר או עוף צלוי או כמנה ראשונה נהדרת בארוחה מיוחדת.

על צלחת הגשה מזלפים טחינה גולמית ומעל מסדרים יפה את הארטישוק הירושלמי המבושל ועגבניות השרי .

ביקורי הקודם בשדות הגידול הירקות הנהדרים במושב ניר חן של חברת הזרע

  1. חוה מרגול הגיב:

    ננסה. נשמע קל. חשוב יותר – שמות העגבניות לא מוזכר באף רשת שיווק ואנחנו בורים גמורים. מכיוון שאני פרסומאית מעצבת ישר חשבתי שכדאי לידע את הצרכנים בעזרת פנקסון מתכונים או אפילו שמות העגבניות בנקודת המכירה ועוד ועוד. טוב, אז בזמן שהתגובה מחכה לאישור (שהתקבלה?) וממתינה הרבה זמן רק אוסיף על מנת לשלוח שנית שעגבניה זה מוצר מאד סקסי (!) לפרסום וג'ינגל עם שמות כל העגבניות ומה ייחודה של כל אחת בצורה ובבישול, יכול להיות היסטרי וקליט מצחיק. עוד משהו?

השאר תגובה