הקיץ כבר כאן וזה הזמן להכין מעדנים טעימים ומצננים . הפעם אני מכינה ארטיקים טעימים קלים להכנה וקלים בקלוריות .חשוב לי במיוחד שהארטיק תפוז ללא חלב שאני מכינה יהיה בריא – ללא חומרי צבע , ללא חומרים משמרים , עם מעט סוכר.
מתארחים אצלנו היום חברים טבעוניים לכן הארטיקים יהיו ללא מוצרי חלב . הבסיס המרכזי הוא מעדן סויה ביו של תנובה שהוא "יוגורט" במתיקות עדינה. הארטיק מומתק בסירופ אגבה הנותן מתיקות עדינה , אפשר להשתמש גם בסילאן אך הוא ישנה את צבע הארטיק. הכיף הגדול בארטיקים האלו הוא השימוש בפרי טרי – אני השתמשתי בתפוזים – מיץ וחתיכות פרי אך אפשר להשתמש בכל פרי שאתם אוהבים – תות , אננס קיווי וכמובן כל פירות הקיץ אפרסקים ענבים וכו' . ממליצה להכין את ארטיקים עם הילדים מה שיבטיח אחר צהריים שמח ואכילה עוד יותר שמחה שלהם את הארטיקים המרעננים והבריאים האלה .
ארטיק תפוז ללא חלב
- 2 יחידות מעדן סויה ביו של תנובה
- מיץ משני תפוזים
- פלחים של תפוז ללא החלק הלבן חתוכים לקוביות
- מיץ מחצי לימון קטן
- 1/2 כפית גרדת לימון
- 2 כפות סירופ אגבה
מערבבים בקערה, מיץ לימון עם מיץ תפוזים
בקערה שניה מערבבים מעדן סויה ביו עם גרדת לימון וסירופ אגבה.
ממלאים חצי מיכל להכנת ארטיקים לסירוגין בתערובת הסויה , מיץ תפוז וחתיכות פרי טרי .
ממלאים עד הקצה ומכניסים את המקל.
משהים במקפיא ל 3-5 שעות.
כדי לשחרר את הארטיק מהמכל מכניסים את החלק התחתון לכוס עם מים פושרים.