אטריות ביצים ובשר טחון
אחד המפתחות הכי חשובים להגיע לטעם האוטנטי בהכנת מנה אסייתית בכלל ותאילנדית בפרט בבית היא השימוש בשילוב של ג'ינג'ר ושום. אם במטבח הים תיכוני מחממים שמן – רצוי שמן זית – ומוסיפים בצל ואז חושבים מה מכינים , בבישול האסייתי מחממים בווק שמן ניטרלי – ממש לא שמן זית – מוסיפים ג'ינג'ר ושום קצוץ ואז ממשיכים. הפעם נכין ביחד ארוחה נהדר של אטריות ביצים ובקר טחון .
אפשר להשתמש בכל סוג של אטריות שאתם אוהבים – אטריות אורז רחבות , אטריות שעועית ,אטריות ביצים ואפילו פסטה – ספגטי ( פחות אוהבת את השילוב). מכינים תבשיל עסיסי מלא רוטב מהיר הכנה של בשר בקר טחון , אפשר להשתמש בטחון מהצומח והתוצאה ממש טובה .
השילוב של הסויה עם רוטב צ'ילי מתוק נהדר ואם אתם גם בעניין של מעט חריף ….. מנה מושלמת לצהרים טעים וקל להכנה.
אטריות ביצים ובשר טחון
- 1/2 קילוגרם בשר בקר טחון
- כף שמן ניטרלי
- 2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ דק
- 2 כפיות שום קצוץ דק
- 3 כפות סויה
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף
- כפית מלח
- כף סוכר חום
- 1/4 כוס מים
- 3 יחידות בצל ירוק קצוץ
- חבילת אטריות ביצים
מחממים את השמן בווק או במחבת גדול שטוח ומוסיפים את השום + הג'ינג'ר ומערבבים כל הזמן – שומרים לא לשרוף את השום.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים יחד עד שכל הבשר משנה את צבעו.
מוסיפים את הסויה , רוטב צ'ילי ,מלח , סוכר, שבבי הצ'ילי ומים ומבשלים מספר דקות יחד.
מכינים את אטריות הביצים לפי הוראת היצרן .
לכל סועד מסדרים את המנה- אטריות חמימות ,מעל 3 כפות גדושות של בשר טעים + רוטב ומעל מפזרים בצל ירוק.
עונג !!