איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

אטריות ביצים ובשר טחון

אחד המפתחות הכי חשובים להגיע לטעם האוטנטי בהכנת מנה אסייתית בכלל ותאילנדית בפרט בבית היא השימוש בשילוב של ג'ינג'ר ושום. אם במטבח הים תיכוני מחממים שמן – רצוי שמן זית –  ומוסיפים בצל ואז חושבים מה מכינים , בבישול האסייתי מחממים בווק שמן ניטרלי – ממש לא שמן זית – מוסיפים ג'ינג'ר ושום קצוץ ואז ממשיכים. הפעם נכין ביחד ארוחה נהדר של אטריות ביצים ובקר טחון .

אפשר להשתמש בכל סוג של אטריות שאתם אוהבים – אטריות אורז רחבות , אטריות שעועית ,אטריות ביצים ואפילו פסטה – ספגטי ( פחות אוהבת את השילוב). מכינים תבשיל עסיסי מלא רוטב מהיר הכנה של בשר בקר טחון , אפשר להשתמש בטחון מהצומח והתוצאה ממש טובה .

השילוב של הסויה עם רוטב צ'ילי מתוק נהדר ואם אתם גם בעניין של מעט חריף ….. מנה מושלמת לצהרים טעים וקל להכנה.

אטריות ביצים ובשר טחון

  • 1/2 קילוגרם בשר בקר טחון
  • כף שמן ניטרלי
  • 2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 2 כפיות שום קצוץ דק
  • 3 כפות סויה
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף
  • כפית מלח
  • כף סוכר חום
  • 1/4 כוס מים
  • 3 יחידות בצל ירוק קצוץ
  • חבילת אטריות ביצים

מחממים את השמן בווק או במחבת גדול שטוח ומוסיפים את השום + הג'ינג'ר  ומערבבים כל הזמן  – שומרים לא לשרוף את השום.

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים יחד עד שכל הבשר משנה את צבעו.

מוסיפים את הסויה , רוטב צ'ילי ,מלח , סוכר, שבבי הצ'ילי ומים  ומבשלים מספר דקות יחד.

מכינים את אטריות הביצים לפי הוראת היצרן .

לכל סועד מסדרים את המנה- אטריות חמימות ,מעל 3 כפות גדושות של בשר טעים + רוטב ומעל מפזרים בצל ירוק.

עונג !!

השאר תגובה