- שף פרטי | איריס לוי - https://irischef.co.il -

אבקת מרק תוצרת בית

 

בשנים האחרונות הוכתרה השיטה של ייבוש מזון על ידי מומחי מזון בעולם כאחת הדרכים הכי בריאות לשמר מזון ולהוסיף קצת גיוון נוסף לתזונה. במחקרים נמצא כי ייבוש מזון טומן בחובו שפע של יתרונות בריאותיים והחשוב שבהם האפשרות של הימנעות  מכימיקלים רבים ורעלים שנוספים לעתים קרובות בפירות יבשים ומוצרי מזון מוכנים כמו אבקות מרק ועוד. . מחקרים שנעשו לאחרונה הראו כי כימיקלים אלו יכולים לגרום לא מעט בעיות רפואיות

לאחרונה הצטרף חבר חדש לציוד החשוב אצלי במטבח . מייבש מזון של חברת L'EQUIP אותו מייבאת לארץ חברת – אופק חדש.

מזה זמן רב רציתי להתנסות בייבוש מוצרי מזון , למזון מיובש יש יתרונות רבים :

מייבש המזון מזרים אוויר חם הגורם להוצאת הלחות וכך מייבש את המזון בטמפרטורה נמוכה המשמרת את הוויטמינים , מינרלים ואנזימים  במזון. ייבוש המזון גורם לחיזוק והדגשת הטעמים הטבעיים  – לדוגמה עגבנייה מיובשת טעמה הרבה יותר עוצמתי מזו הטרייה .הפעלת מייבש המזון היינה פשוטה – מכוונים את הטמפרטורה ומשך הייבוש וזהו . מה שנותר לעשות זה לבחור את הפירות/ ירקות שאוהבים , לחתוך לפרוסות , לסדר על מגשי הייבוש וזהו.

 

 

רציתי תמיד להכין אבקת מרק תוצרת בית – לבד – ללא כל הכימיקלים מחד ושיחסכו לי להכין צירים לפני הבישול . כשאני מכינה אורז , קציצות ברוטב ובעצם לכל תבשיל שאני רוצה להוסיף נדבכים של טעמים נוספים אני מוסיפה את תערובת הירקות המיובשים שלי.

הרכב התערובות משתנה – יש לי תערובת לבישול  ים תיכוני – בו שולט הבצל , גזר , סלרי תימין . תערובת לבישול אסייתי שבה יש ג'ינג'ר , שום, למון גרס ועוד.

את אבקות הירקות אני שומרת בקופסאות איחסון בואקום עמוק של חברת STATUS השומרות על טריות מקסימלית

על ידי אטימה הרמטית  לאחר שאני שואבת את האוויר מתוכן . כך לא נכנסת לחות ההורסת את האבקה.

 הכנתי אבקת מרק תוצרת בית תערובת ירקות מעניינת בה יש :

הכול יובש 10 שעות בטמפרטורה של 50 מעלות ונטחן בטוחן התבלינים שלי .

אשתמש בתערובת זו להכנת קציצות ברוטב עגבניות וגם מג'דרה . פרטים  + מתכונים בפוסט הבא