איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

שבוע הגסטרונומיה הצרפתית

כמה נעים ונכון לשמור על מסורת טעימה.

זו השנה השמינית בה מתקיים בארץ שבוע הגסטרונומיה הצרפתית So French so Food ביוזמת השגרירות הצרפתית בישראל. שבוע שבו מדברים רק הטעמים – בלי פוליטיקה רק עונג צרוף של אוכל טוב ויצירת קשרים חדשים דרך הבטן.

גם השנה 'קבוצת מסלמני' לקחה חלק פעיל ופתחה את שעריה ברשת לגעת באוכל וקיימה סדנת אומן בה הדגים שף גו'זף, בעל רשת המסעדות והמעדניות Daniel & Denis, בליון שבצרפת, הכנת שתי מנות מהמטבח שלו. שף  גו'זף הוא שף מעוטר בפרסים רבים ידוע בסגנון בישול ייחודי שחרט על דגלו את שימור הטעמים הנהדרים מהמטבח הצרפתי של פעם – הכפרי. שגריר צרפת בישראל מר אריק דנון ורעייתו נכחו גם הם בסדנה.

המנות שהודגמו הגיעו מחבל  אוברן-רון-אלפ שבו התמקד השנה שבוע הקולינריה הצרפתי. המנה הראשונה שהוכנה היא וריאציה מעניינת במיוחד למנה קלסית ויניגרט כרישה וירקות כבושים בעשבי תיבול המהווה מנה ראשונה מוכרת . קרישה שבושלה ומוגשת עם רוטב ויניגרט,  הפעם המנה הוגשה עם גזרים צבעוניים מוחמצים בדרך הגשה מיוחדת על מגש עץ גדול למרכז השולחן. מאוד לא צרפתי קלאסי אלא יותר סגנון צעיר ועכשווי . הניגודיות בין דרך ההגשה לבין הטעם הקלאסי של המנה ייצר חווית אכילה מיוחדת – זה בדיוק מה שהסועד היום מחפש.

בנוסף השף הציג הכנה של מנה אחרונה מיוחדת תוך שימוש באבוקדו שבדרך כלל לא מתקשר במקומותינו עם מנה אחרונה אלא יותר עם מנה ראשונה או סלט. את האבוקדו שילב עם פרי טרופי שהיום גדל נהדר גם בארץ – אננס . שילוב הטעמים והטקסטורות היה נהדר . דרך הצגת המנה הייתה יוצאת דופן וזכתה לתגובות נרגשות מהקהל.

בסיום הסדנה חלק מר עמאר מסלמני, מנכ"ל קבוצת מסלמני: את האני מאמין שלו בדבר הקשר האמיץ של הקבוצה עם צרפת. "החיבור שלנו לאירועי שבוע הגסטרונומיה הצרפתית So French so Food הוא טבעי והפך למסורת שנתית, שלה אנו שותפים מזה מספר שנים. מדובר בחיבור עסקי שהפך עם השנים לחיבור של ידידים והוא רק מוכיח את עצמו מיום ליום כבחירה הנכונה, כי בסופו של דבר כולנו רוצים ליהנות ממטבח איכותי, טעים, בריא ובטוח. אני שמח על היוזמה של שגרירות צרפת שבחרה לקדם את עולם הבישול הצרפתי בצורה כה מהנה עבור כולנו".

במסגרת שבוע זה מציעה קבוצת מסלמני, יבואנית מותגי פרמיום צרפתיים בתחום המטבח והבישול, מאות פריטים של מותגי המטבח והבישול הצרפתיים:  TEFAL,  PYREX,  LUMINARC  ו-STAUB במחירים מיוחדים ובהנחות שונות ברשת לגעת באוכל, במשביר לצרכן, בום סנטר, בפורשף ובמבחר חנויות מתמחות. הפעילות תתקיים עד סוף חודש פברואר.

מצרפת את המתכון המהדר והלא כל כך מסובך למנת הקרישה שהכנו ב שבוע הגסטרונומיה הצרפתית.

ויניגרט כרישה וירקות כבושים בעשבי תיבול

 מרכיבים ל 8 אנשים:

  • 16 יח' כרישה
  • ¼ ליטר מרק עוף
  • 2 ביצים קשות
  • 1 כף חרדל
  • 200 מ"ל שמם זרעי ענבים
  • 50 מ"ל חומץ יין
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית טרגון
  • 1 כף עירית
  • 100 מל וינגרט אלכוהול
  • 100 מל יין לבן
  • 1 גזר
  • ½ בצל אדום
  • מלח
  • פלפל לבן

בישול הכרישה:

לבשל הכרישה במרק העוף למצב שבו הן עשויות היטב.

הכנת הוינגרט:

מערבבים את החרדל עם הביצים הקשות הכתושות, מוסיפים את שמן זרעי הענבים וחומץ היין, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את כל עשבי התיבול, מניחים בצד.

הכנת הירקות:

חותכים את הגזר לפרוסות של 2 מ"מ כל אחת ואת הבצל לקוביות קטנות.

להעביר לקלחת שבה היין הלבן וחומץ האלכוהול ולהוסיף מלח ופלפל.

לבשל למשך 2 דקות, ולקרר.

הגשה:

לחתוך את הכרישה לאורך

להוסיף מעל את הירקות הכבושים ואת הויניגרט.

השאר תגובה