איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

רביולי קישואים במילוי גבינות

אני באמת שמחה לשתף אתכם  המיוחד שלי של רביולי קישואים במילוי גבינות .  מה שהתחיל בתור עוד מנה חדשה לארוחה איטלקית   הפכה למנה אהובה ומבוקשת מאוד בקייטרינג והיום אני גאה לחלוק עם כולם .

סיפורה של מנה זו התחיל בטלפון שקיבלתי מלקוחה שביקשה ארוחת איטלקית חגיגית למשפחתה אבל הדגישה שחייבת להיות גם מנה אחת מופחתת קלוריות ,ללא בצק … בריאה יותר כי היא שומרת על הגזרה מחד ורוצה ליהנות מאוכל טוב מאידך . חשבתי על דרך יצירתית להחליף את הבצק במשהו אחר כדי ליצור רביולי וגם לא לפגום בטעם המנה המעודן.
ה"טריק " שנולד עם הכנת רביולי קישואים התברר כדרך נהדרת  לעשות רביולי ללא שימוש כלשהוא בפסטה וללא שימוש בגלוטן כלל . הקישואים התגלו כתחליף נהדר לאטריות . לא משנות את טעם המנה כלל – נהיה כנים עם עצמנו לקישוא אין טעם עצמאי בולט …הוא מקבל את הטעמים של הסביבה בהכנעה רבה.

יש ליצור מהקישואים רצועות דקות. לא ממליצה לפרוס רצועות בסכין כי חשוב שהפרוסות תהיינה דקות ואחידות . ניתן לפרוס במנדולינה או הרבה יותר פשוט וזמין על ידי קולפן ירקות סטנדרטי .

לאחר הפריסה יש לפזר מלח על רצועות הקישואים ולהמתין כחצי שעה עד שיתרככו. חשוב מאוד לשטוף אותן היטב  כדי להסיר את כמות המלח הגבוהה.

עכשיו מוכנים להרכיב את הרביולי .

הכנתי סרטון המסביר באופן ברור את כל התהליך.

אופים  את רביולי הקישואים היפים  והטעימים הללו ברוטב עגבניות בסיסי .

להגשה ממליצה לפזר פרמזן נוסף ובזיליקום טרי .

 

רביולי קישואים במילוי גבינות

  • 4 קישואים בינוניים
  • קופסת גבינת ריקוטה
  •  1/2 כוס גבינת קשקבל מגורר
  • 1/2 כוס פירורי גבינה בולגרית 5%
  • 1/4 כוס פרמג'ן מגורר
  • 1/4 כוס עירית טרייה קצוצה
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ
  • 1/4 כפית מלח
  •  1 1/2 כוסות רוטב עגבניות פשוט

תוספות בהגשה

  • 2 כפות פרמזן
  • בזיליקום טרי


מחממים את התנור ל 190 מעלות צלזיוס.

בעזרת קולפן תפוחי אדמה, פורסים את שני הצדדים של כל קישואים לרצועות דקות רזות, מקלפים עד שאתה מגיע למרכז. יש לקבל בסופו של דבר כ 50-60 פרוסות.

זורים מלח על רצועות הקישואים ולאחר חצי שעה שוטפים.

בקערת ערבוב קטנה משלבים את הגבינות , בזיליקום, עירית ומלח.

בתבנית אפייה רצוי מזכוכית בגודל  9 × 13 שופכים את  רוטב העגבניות .

כדי להרכיב את רביולי קישואים: חופפים שתי רצועות ואז חופפים שתי רצועות נוספות בניצב על גבי הרצועות הראשונות, יוצרים צורה של  פלוס  + גדול. מניחים כף  מילוי במרכז ואז סוגרים על ידי הבאת הקצוות של רצועות יחד, חופפים אחד את השנים . את הרביולי מניחים בתבנית האפייה הפוך – כדי לאטום את התחתית. מפזרים מלמעלה  מוצרלה. כמודגם בסרטון

אופים את הרביולי קישואים במשך 30 דקות, עד שהכול מבעבע והגבינה על גבי הרביולי הופכת זהובה

מגישים עם רוטב עגבניות  פרמזן ובזיליקום טרי.


כל טוב

איריס לוי שף פרטי

השאר תגובה