איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

20160414_193641_resized

אם אתם מחפשים מסעדה באווירה ים תיכונית – יוונית קלילה זו המסעדה בשבילכם . פיש מרקט תל אביב – שאול המלך 33 משדרת רעננות טריות  וים תיכוניות מתפרצת. מטבח פתוח , ארגזי ירקות טריים וצ'ייסרים של אוזו.

המסעדה מגישה אוכל כשר עם גוון יווני קל , דגים ומנות טבעוניות מעין אסופה ים תיכונית .

המנות טעימות , ללא תחכום מיוחד לא בטעמים ולא במראה אבל כיפי ומתאים מאוד לקיץ.

טעמנו מהמנות הראשונות – סלט מבחר עגבניות , קציצות ירק – שהיו בינוניות, מאפה פילו של תרד וגבינות – מנה טעימה , נדיבה שיכולה להיות ארוחה מלאה . במסגרת הספישלים של היום הוצא לנו קרפצ'ו סלק שהיה  –    מ צ ו י ן  !! – צרפתי מתכון לקרפצ'ו סלק שלי בעל טעמים מאוד דומים .

 המנות העיקריות היו טעימות ומאוד נדיבות – דג לוקוס שלם אפוי בטבון – שהיה עשוי טוב וניוקי ברוטב ערמונים , פטריות ושמנת – היה טעים ומפנק .

בתפריט יש מספר מכובד של מנות טבעוניות שנראות טובות – אז אם אתם אוהבי דגים , אוהבי גבינות ואוכלים אוכל כשר אז יכול להיות לכם נעים ושמח לבקר בפיש מרקט

20160414_194751_resized

20160414_200820_resized

בישותי לך חוברת מתכונים ל ארוחת גורמה טבעונית בת 5 מנות – קבלו אותה במתנה 

קרפצ'ו סלק

3 סלקים בינוניים קלופים פרוסים דק- ממליצה במנדולינה

שמן זית עדין

1 פלפל אדום חריף קצוץ דק

מיץ מלימון אחד

3 כפות אבקת סוכר

 מלח ים גס לפי הטעם

עלי מיקרו בזיליקום או עלי בזיליקום קצוצים

גבינת פטה מפוררת

צלפים

אגוזי מלך קלויים

מסדרים את פרוסות הסלק הדקיקות על מגש. מפזרים מעל אבקת סוכר ומניחים בצד לשעה – שעה וחצי. הסלק יתרכך ויגיר נוזלים.

מסננים את פרוסות הסלק ומסדרים אותם על צלחת הגשה .מטפטפים מיץ לימון סחוט טרי ומלח גס.

מזליפים בנדיבות  שמן זית כתית מעולה. מפזרים את הבזיליקום , צלפים , אגוזי מלך וגבינת פטה ומגישים.

השאר תגובה