קציצות הודו בקארי ירוק
כשאני חושבת על בשר הודו המאכל הראשון שעולה לי בראש זה שווארמה. אבל הודו זה הרבה יותר משווארמה , ניתן להכין מבשר ההודו קציצות נהדרות . קציצות הודו בקארי ירוק הן ארוחה נהדרת , טעימה ומאוד בריאה.
- בשר ההודו הינו בשר רזה בעל אחוזי שומן נמוכים – נמוך מזה של העוף וכמובן נמוך מזה של בשר הבקר.
- מכיל הרבה וויטמין B12 וברזל הנחוץ לנו ליצירת תאי דם ולתפקוד תקין של מערכת העצבים.
בשר ההודו מקבל באהבה תבלינים וניתן להכין ממנו מנות נהדרות ממטבחים שונים – איטלקי, אסייתי וכמובן מטבח ים תיכוני
האמת בשר ההודו פחות פופולרי במחוזותינו ולא בצדק . אפשר להכין ממנו קבב הודו , תבשיל קדרה שוקיי הודו ופירות יבשים , כמובן שווארמה גם. אני הכי אהבתי את המנה בטעם האסייתית – קציצות בשר הודו בקארי ירוק . הקציצות לאחר בישול היו רכות ועסיסיות – אהבתי מאוד!
קבלו את המתכון עם מעט שינויים שלי.
קציצות הודו בקארי ירוק
לקציצות
- חצי קילו חזה הודו טחון
- 1 בצל סגול קצוץ
- 1/3 פירורי לחם
- 2 כפיות אבקת גרמסאלה
- 2 ביצים
- חצי כוס כוסברה קצוצה
- חצי כוס תפוח אדמה מגורד
- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
- כף שום קצוץ
- מלח
לרוטב :
- 3 שיני שום קצוצות
- כף ג'ינג'ר טרי
- 2 כוסות תרד חתוך לרצועות
- חצי כוס כוסברה קצוצה
- 2 פחיות חלב קוקוס
- 2 כפות משחת קארי ירוק
- 2 כפות סילאן
- חצי כוס אפונה
- מלח
הקציצות – מערבבים הכול ויוצרים קציצות ומשהים במקרר
במחבת טפלון מטגנים קלות עם מעט שמן את הקציצות משני הצדדים
הרוטב – מטגנים את השום והג'ינג'ר ומוסיפים את שאר החומרים , מביאים לרתיחה , מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ20 דקות .
בצלחת נאה מסדרים את הקציצות ולידן את האפונה עם הרוטב ומעל מפזרים כוסברה קצוצה.
מממליצה להגיש עם אורז לבן