איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

קציצות הודו בקארי ירוק

כשאני חושבת על בשר הודו המאכל הראשון שעולה לי בראש זה שווארמה. אבל הודו זה הרבה יותר משווארמה , ניתן להכין מבשר ההודו קציצות נהדרות . קציצות הודו בקארי ירוק הן ארוחה נהדרת , טעימה ומאוד בריאה.

  • בשר ההודו הינו בשר רזה בעל אחוזי שומן נמוכים – נמוך מזה של העוף וכמובן נמוך מזה של בשר הבקר.
  • מכיל הרבה וויטמין B12 וברזל הנחוץ לנו ליצירת תאי דם ולתפקוד תקין של מערכת העצבים.

בשר ההודו מקבל באהבה תבלינים וניתן להכין ממנו מנות נהדרות ממטבחים שונים – איטלקי, אסייתי וכמובן מטבח ים תיכוני

האמת בשר ההודו פחות פופולרי במחוזותינו ולא בצדק . אפשר  להכין ממנו קבב הודו , תבשיל קדרה שוקיי הודו ופירות יבשים , כמובן שווארמה גם. אני הכי אהבתי את המנה בטעם האסייתית – קציצות בשר הודו בקארי ירוק . הקציצות לאחר בישול היו רכות ועסיסיות – אהבתי מאוד!

קבלו את המתכון עם מעט שינויים שלי.

קציצות הודו בקארי ירוק

לקציצות

  • חצי קילו חזה הודו טחון
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1/3 פירורי לחם
  • 2 כפיות אבקת גרמסאלה
  • 2 ביצים
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • חצי כוס תפוח אדמה מגורד
  • 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
  • כף שום קצוץ
  • מלח

לרוטב :

  • 3 שיני שום קצוצות
  • כף ג'ינג'ר טרי
  • 2 כוסות תרד חתוך לרצועות
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • 2 פחיות חלב קוקוס
  • 2 כפות משחת קארי ירוק
  • 2 כפות סילאן
  • חצי כוס אפונה
  • מלח

הקציצות – מערבבים הכול ויוצרים קציצות ומשהים במקרר

במחבת טפלון מטגנים קלות עם מעט שמן את הקציצות משני הצדדים

הרוטב – מטגנים את השום והג'ינג'ר ומוסיפים את שאר החומרים , מביאים לרתיחה , מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ20 דקות .

בצלחת נאה מסדרים את הקציצות ולידן את האפונה עם הרוטב  ומעל מפזרים  כוסברה קצוצה.

מממליצה להגיש עם אורז לבן

 

השאר תגובה