קונכיות פסטה ממולאות בגבינות ותרד
האפשרות למלא פסטה אינה חדשה , אך האפשרות למלא קונכיות – קונכיות פסטה ממולאות בגבינות ותרד היא מנה טעימה ומומלצת והכי חשוב ממש קלה להכנה.
הפסטה במנה זו אינה המרכז היא רק "כלי הקיבול" לתערובת של גבינות עם תרד חלוט . שילבתי מספר גבינות חדשות שתנובה ייצרה במיוחד לחג שבועות זה עם רוטב בשמל מוכן שמאוד מקצר את כל תהליך ההכנה . מהכול ביחד התקבל מאפה אלגנטי מאוד שנאכל תוך דקות על ידי בני משפחתי. שמחה מאוד לשתף אתכם את המתכון המצוין הזה.
קונכיות פסטה ממולאות בגבינות ותרד
- 300 גרם פסטה קונכיות מבושלת 2/3 זמן מהוראות היצרן
- בצל קצוץ
- 50 גרם חמאת תנובה
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 קילוגרם תרד טרי
- קופסת גבינה מלית למאפים השף הלבן
- חבילה גבינת גליל / רוקפור תנובה
- 1/2 שקית פתיתי מוצרלה השף הלבן
- קופסת רוטב בשמל קלאסי השף הלבן
- 1/2 כוס חלב תנובה
- מלח
- סלסילת עגבניות שרי חצויות
במחבת גדול ממיסים את החמאה .
מוסיפים את הבצל ומטגנים בחום בינוני מספר דקות . מוסיפים את השום וממשיכים לטגן יחד.
מוסיפים את התרד ומטגנים יחד עד לריכוך כל התרד.
מסננים ומקררים מעט את התרד . קוצצים על משטח העבודה את התרד.
בקערה גדולה מערבבים את התרד הקצוץ + מלית הגבינה למאפים +גבינת גליל מגוררת . מערבבים טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
מעבירים את תערובת התרד והגבינות לשקית זילוף . ממלאים כל קונכייה בתערובת הגבינות.
לתבנית פיירקס גדולה שופכים את כל קופסת רוטב הבשמל הקלאסי + 1/2 כוס חלב . מערבבים עם מטרפה את התערובת.
מסדרים את הצדפים בתבנית , בכל קונכייה ממולאה מוסיפים חצי עגבנייה. מפזרים מעל כל המאפה פתיתי מוצרלה .
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות.
מסירים את כיסוי האלומיניום וממשיכים לאפות עוד כ 10 דקות.
מגישים .
בתאבון וחג שבועות שמח.