איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות ותרד

האפשרות למלא פסטה אינה חדשה , אך האפשרות למלא קונכיות – קונכיות פסטה ממולאות בגבינות ותרד היא מנה טעימה ומומלצת והכי חשוב ממש קלה להכנה.

הפסטה במנה זו אינה המרכז היא רק "כלי הקיבול" לתערובת של גבינות עם תרד חלוט . שילבתי מספר גבינות חדשות שתנובה ייצרה במיוחד לחג שבועות זה עם רוטב בשמל מוכן שמאוד מקצר את כל תהליך ההכנה . מהכול ביחד התקבל מאפה אלגנטי מאוד שנאכל תוך דקות על ידי בני משפחתי. שמחה מאוד לשתף אתכם את המתכון המצוין הזה.

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות ותרד

  • 300 גרם פסטה קונכיות מבושלת 2/3 זמן מהוראות היצרן
  • בצל קצוץ
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 קילוגרם תרד טרי
  • קופסת גבינה מלית למאפים  השף הלבן
  • חבילה גבינת גליל / רוקפור תנובה
  • 1/2 שקית פתיתי מוצרלה השף הלבן
  • קופסת רוטב בשמל קלאסי השף הלבן
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • מלח
  • סלסילת עגבניות שרי חצויות

במחבת גדול ממיסים את החמאה .

מוסיפים את הבצל ומטגנים בחום בינוני מספר דקות . מוסיפים את השום וממשיכים לטגן יחד.

מוסיפים את התרד ומטגנים יחד עד לריכוך כל התרד.

מסננים ומקררים מעט את התרד . קוצצים על משטח העבודה את התרד.

בקערה גדולה מערבבים את התרד הקצוץ + מלית הגבינה למאפים +גבינת גליל מגוררת . מערבבים טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

מעבירים את תערובת התרד והגבינות לשקית זילוף . ממלאים כל קונכייה בתערובת הגבינות.

לתבנית פיירקס גדולה  שופכים את כל קופסת רוטב הבשמל הקלאסי + 1/2 כוס חלב . מערבבים עם מטרפה את התערובת.

מסדרים את הצדפים בתבנית , בכל קונכייה ממולאה מוסיפים חצי עגבנייה. מפזרים מעל כל המאפה פתיתי מוצרלה .

מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות.

מסירים את כיסוי האלומיניום וממשיכים לאפות עוד כ 10 דקות.

מגישים .

בתאבון וחג שבועות שמח.

השאר תגובה