איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

קדרת בשר בירקות שורש

הכנתי קדרת בשר בירקות שורש ממש בצ'יק צ'ק – יכול להיות ?  הכנת תבשיל קדרה מהיר נשמע בשבילי בעבר כאוקסימורון !

איך אפשר לבשל תבשיל קדרה שבדרך כלל דורש לפחות שעתיים בישול = בישול ארוך – ולבשל  אותו מהר  = 30 דקות ?

אז זה אפשרי בסיר לחץ שווה. מנה כזו מתאימה מאוד לארוחת חג חשובה.

יש לי סיר לחץ חדש של טפאל  ואני מתנסה בו לא מעט . בסופ"ש האחרון הכנתי תבשיל נהדר של בשר אסדו – נתח בשר רציני עם עצמות עם בשר הדורש בישול ארוך .

חתכתי את הבשר ליחידות לפי חלקי העצם ובישלתי אותו עם ירקות שורש , צמחי תבלין והרבה יין אדום .

הטריק הכי חשוב במנה זו  הוא הרוטב. לאחר שהכנו את הבשר , מוציאים את הבשר מסיר הלחץ ומעבירים אותו לסיר קטן ( לחימום של המנה ביום למחרת ) את כל תכולת הסיר מסננים ושומרים את הנוזל. מחזירים את הנוזל לסיר ומצמצמים – ממשיכים לבשל כדי להקטין את כמות הנוזל וגם כדי להעצים את טעם הרוטב.

בצלוחית מערבבים 3/4 כף קורנפלור עם מי ברז לתמיסה אותה מוסיפים לרוטב בסיר ומערבבים . תערובת זו תסמיך את הרוטב.

מוזגים את הרוטב הסמיך  על הבשר שבסיר . לפני הארוחה מחממים ונהנים.

קדרת בשר בירקות שורש ויין אדום

  • נתח בשר עם עצם – כשני ק"ג
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח פלפל שחור
  • 2 בצלים קצוץ
  • שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 2שורש פטרוזיליה חתוכים לקוביות
  • 6 שיני שום
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 5 ענפים תימין
  • 3 יחידות של עלי דפנה
  • 1/2 בקבוק יין אדום

ממליחים ומפלפלים את נתחי הבשר.

מחממים את השמן בסיר הלחץ ובו מטגנים את נתחי הבשר להשחמה נאה.

מוציאים את הבשר מהסיר  ומניחים אתו בקערה

מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים מספר דקות ומוסיפים את כל הירקות לסיר וממשיכים לבשל מספר דקות.

מחזירים לסיר את הבשר ומבשלים יחד כשתי דקות .

מוזגים לסיר את היין ו"מקרצפים" את בסיס הסיר .

מכניסים לסיר את צמחי התבלין .

מוסיפים כשתי כוסות מים . מביאים את כל תכולת הסיר לרתיחה.

מנמיכים את האש מתחת לסיר וסוגרים את סיר הלחץ.

אחרי בישול של 30 דקות משחררים את הלחץ ופותחים את הסיר .

מוציאים את הבשר ומכינים את הרוטב הבשר יצא נהדר רך ונימוח .

ממליצה להגיש עם פירה תפוחי אדמה נימוח

רוצים להכיר עוד מתכוני בשר מיוחדים ?

השאר תגובה