איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

קבב יווני עסיסי במיוחד

קבב יווני עסיסי במיוחד

חם חם חם ! כל כך חם וגם לח ולא נעים. גם בימים כאלה צריך לאכול ולהאכיל את המשפחה . אני בוחרת בארוחה קלה יחסית , קלה להכנה וקלה בבטן – קבבים קלים מטובלים בעדינות  המוגשים עם רוטב ברביקיו או עם טחינה קרירה.

ישנם מספר סודות גלויים להכנת קבב טוב ועסיסי :

  1. רצוי להשתמש בבשר טרי מיושן כזה שהייתם שמחים לאכול אותו גם כסטייק .
  2. חשוב שהבשר יהיה עם כ 15% שומן כדי שהקבב שלנו יהיה עסיסי ולא כדור יבש שמומלץ להשתמש בו למשחק הפינג  פונג מאשר לאכלו.
  3. הכינו את עיסת הקבבים מראש ותנו לה לנוח כדי לספוג את הטעמים ולחלבון הבשר להתחבר מחדש.
  4. בשר לא אוהב טראומות. לכן הוציאו את הקציצות מהמקרר שעה-שעה וחצי לפני הצלייה, כך שיגיעו לטמפרטורת הסביבה, ורק אז העלו אותן על האש.
  5. סוד הטעם של כל קבב הוא התיבול. את התבלינים מוסיפים עוד בשלב הכנת תערובת הבשר, ולא בעת הצלייה או אחריה. עדיף להשתמש בתבלינים בצורת גרגרים ולא בצורתם הטחונה. אם משתמשים בצמחי תבלין כמו פטרוזיליה נענע וכו' יש לקצוץ אותם דק ואז לשלבם בעיסת הבשר.
  6. הקבבים יצאו מצוינים על האש אך אפשר להכינם גם על מחבת פסים במטבח הביתי.

אני אוהבת מאוד להגיש את הקבבים שלי עם רוטב ברביקיו חריף אש של משק לין – ברוטב זה יש צי'לי וסילאן המקנים  איזון  נהדר של חריף מתקתק  למנה. כמו כן מאוד חשוב לי – כל החומרים של הרוטב הינם 100% טבעיים והכי חשוב – מוכן  עבורי בבקבוק – מקצר לי את העבודה ביום חם.

DSC_0245

DSC_0246

קבב יווני עסיסי

המרכיבים 10 קציצות

  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 15- 10   אחוז שומן
  • 2  כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 6 כפות נענע קצוצה
  • מלח ופלפל

מערבבים את הבשר עם הפטרוזיליה, הנענע ו המלח ובפלפל.

צרים 10 קציצות ומשהים. בזמן ההמתנה מכינים פרה וסלט ירקות קטן

צולים את הקבב על גריל חם לדרגת מדיום או על מחבת פסים.

מזליפים על כל קבב מעט מרוטב הברביקיו ומגישם לשולחן עם פירה וסלט .

השאר תגובה