איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

קארי יפני

DSC_0957

על תשפטו את המנה הנהדרת הזו לפי המראה שלה . צילחות – לא כאן ! כאן הטעם קובע בלבד ! קארי יפני הוא עונג .

אנחנו מכירים קארי תאי חריף עוצמתי ומאוד ארומטי , הקארי ההודי המשופע בתבלינים שלאחר שבישלתם הבית מריח ממנו יומיים וריחו יוצא מעור הגוף במשך מספר ימים .

הקארי היפני שונה – מעודן מאוזן סמיך ומנחם.

הקארי הגיע ליפן במהלך תקופת מייג'י (1868-1912) על ידי הבריטים, בתקופה שבה הודו הייתה תחת שלטונם. המנה הפכה לפופולרית וזמינה לרכישה במרכולים ובמסעדות ביפן ב – 1960. הקארי נמכר  כל כך הרבה עד שהוא יכול להיקרא מאכל לאומי. אפשר לקנותו בפורמט אינסטנט מחד ובמסעדות גורמה מאידך. בטיולנו בערים שונות ביפן קיבלנו כל פעם תבשיל קארי מעט שונה בניואנסים בטעמים אבל תמיד עשיר מאוד סמיך מאוד ותמיד הוגש עם אורז. הייתה פעם אחת שקיבלנו מרק קארי  אודון קארי נפלא עם אטריות אודון  חלקלקות כמו ראמן אבל לא.

הקארי מוגש  מלא בחתיכות של  בשר, גזר ותפוחי אדמה, המכוסים ברוטב מתקתק המדיף ריח של בצל מקורמל, כמון, כוסברה, קינמון, ציפורן, הל, אגוז מוסקט . מגוון רחב של ירקות ובשר משמש כדי להפוך קארי יפני. הירקות הבסיסיים הם בצל, גזר, ותפוחי אדמה. לבשר, בשר בקר, בשר חזיר, ועוף הם הפופולריים ביותר ויש אפשרות להכין גם עם טופו . קאטסו הן –  קציצות בשר מטוגן בשמן עמוקה מצופות בפירורי לחם המוגשות עם רוטב קארי.

DSC_1080

DSC_0691

DSC_0708

DSC_0700

DSC_0715

כדי להכין קארי יש להשתמש במחית בסיס של תבלינים – כמו בכל קארי . ישנם אין סוף של מתכונים למחיות קארי יפני אך לאמיתו של דבר כדי לקבל את  הטעם המדויק  והארומה המיוחדת כמו בדוכן הקטן בקמאקורה או בבית האוכל בתחנה המרכזית של טוקיו יש להשתמש במחית קארי מקורית שמגיעה מיפן. כשמדברים עם יפני ( המדבר אנגלית) על הקארי שלהם הוא יספר לכם בביישנות שגם הם משתמשים במחיות בסיס כדי להכין את הקסם הסמיך הזה לארוחת צהרים .

אז בארץ יש את המחיות –  " מזרח ומערב " מוכרים את המחיות לשימושינו .

קארי יפני

  • ½ קלו גרם בשר בקר / עוף / טופו
  • 2 בצלים
  • 3 תפוחי אדמה
  • 2 גזרים
  • 3 כוסות מים או ציר בשר
  • כף מחית קארי יפני
  • כף שמן
  • מלח  ופלפל

תוספות אפשריות לאיזון טעמים

  • כף ריבת מישמש
  • 1 כף  קטשופ
  • 1 כף סויה סמיכה
  • 1 כפית אבקת קארי
  • ½ כפית צ'ילי חריף
  • כף רוטב וורצ'סטר

מוגש עם אורז

ממליחים את נתחי הבשר לאחר שחתכנו אותו לנתחים בגודל של ביס.

מחממים שמן בסיר ומשחימים קלות את הבשר ומוציאים לקערה.

 באותו הסיר, מטגנים את הבצל במשך כ 8 דקות. מוסיף גזר ותפוחי אדמה. החתוכים גם הם לחתיכות בגודל ביס מחזירים לסיר את הבשר וממשיכים לבשל

מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה מפחיתים  את החום לנמוך. מכסים ומבשלים במשך 45 דקות עד שהבשר הופך רך. אם משתמשים בעוף  מבשלים רק 20 דקות .

מוסיפים לסיר את מחית הקארי ומערבבים היטב עד להמסה מוחלטת .

כדי להתאים את טעם המנה זה הזמן  להוסיף את התבלינים האופציונליים – להוסיף קטשופ – להעמיק את הצבע ולטעם יותר מתקתק , וורצ'סטר – לטעם בשרי עמוק יותר  רוטב, ריבה משמש – מתיקות נוספת.

יש להמשיך ולבשל במשך 10-15 דקות . כדי להגיע לסמיכות גבוה של תבשיל נאדה יותר נוזלים על ידי בישול  זמן רב יותר .

 מסדרים בצלחת אורז לבן בשכבה אחת ולצידה הקארי הריחני כך שיתפסו באופן כמעט שווה כל אחד כ 1/2 משטח הצלחת .

הקארי מוגש תמיד עם חמוצים ליד.

יאכל תמיד עם כף.

קארי יפני

אוהבים אוכל אסייתי בואו לסדנת בישול אסייתי . התקשרו עכשיו 0544944205

השאר תגובה