איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

קארי הודי

קארי הודי

מתה על קארי הודי  – טעים כל כך והכי חשוב מהיר הכנה . נכון צריך יהיה מעט תבלינים ספציפים בבית אבל אחרי שיש הדרך פתוחה .

השתמשתי בעלי קארי הגדלים אצלי בגינה למי שאין אפשר להחליף בעלי בזיליקום טרי.

השילוב בן חומרי הגלם מבריאים מיצר ארוחה מאוזנת עם כמות טובה של חלבון מהצומח , ללא גלוטן ועם הברה ירקות

קארי הודי מהיר הכנה

  • 2 כפות שמן
  • כפית זרעי כמון
  • כפית זרעי כוסברה
  • כפית זרעי חרדל שחור
  • כורכום
  • כף גרם מסלה
  • 1 בצל קצוץ
  • 6 שיני שום
  • 8 עלי קארי
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • 300 גר דלעת חתוכה לקוביות
  • חצי כוס עדשים ירוקות
  • כף גדושה של רסק עגבניות
  • טופו תנובה טבעי
  • שתי כפות ממרח סויה בטעם שום שמיר
  • רבע כוס חלב קוקוס
  • כף סוכר חום
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל צ'לי ( אם אוהבים חריף)
  • צרור כוסברה
  • רבע כוס אפונת גינה – חלוטה במים

בקערה מערבבים את קוביות הטופו עם + 2 כפות גדולות של גראם מסלה + כפית מלח

במחבת חמה  עם כף שמן מטגנים את קוביות הטופו עד להשחמה קלה – ומעבירים לקערה.

באותו מחבת משחימים קלות את קוביות הדלעת ומעבירים לצלוחית קטנה.

במחבת עם כף שמן מטגנים את זרעי הכוסברה והכמון. כשהזרעים מתחילים "לקפוץ" המחבת מוסיפים את התבלינים בטחונים וממשיכים לטגן יחד.

מוסיפים את השום והבצל ומטגנים יחד מספר דקות מוסיפים את עלי הקארי

מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים ביחד מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את העדשים הירוקות + מוסיפים את קוביות הבטטה ומבשלים כ 10 דקות

מוסיפים את חלב הקוקוס + ממרח הסויה מערבבים בעדינות ומבשלים יחד כ5  דקות

מוסיפים את קוביות הטופו המתובלות ומבשלים יחד עוד כ 5 דקות

מוסיפים מלח , פלפל צ'ילי

טועמים ומתקנים תיבול

בקערה אישית מניחים אורז ועליו מוזגים כמות נאה מהקארי .

מסדרים כף דלעת ולידה כף אפונה ומעל כוסברה קצוצה.

מגישים

השאר תגובה