איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

צ'ילי קון קארנה כמו במקסיקו

צ'ילי קון קארנה כמו במקסיקו

הוזמנתי להכיר ולטעום את " החדשה" של מוזס – זו המקסיקנית בהרצליה פיתוח אמרו .

אז נסענו למקסיקלי – הבעלים מגדירים את המסעדה  כבית אוכל מקסיקני – "עושים אוכל מקסיקני אמיתי, חם, שעושה שמח בפה ומזיז את הגוף" – בצדק.

מסעדה שמחה באווירה קלילה עם אוכל צעיר , טרי ושמח המתאים למשפחות , לבני נוער – לצעירים ולצעירים ברוחם. מסביבנו במסעדה המלאה בערב קר ישבו משפחות עם ילדים צעירים , זוג מבוגרים והרבה חברה צעירים , מוזיקה שמחה ברקע וריח משגע באוויר של אוכל טוב.

המסעדה שומרת על אוטנטיות למקור  – מטבח מקסיקני עם התאמה לחיך הישראלי – אפשר גם לקבל מנות לא חריפות כאן.

DSC_0733

פתחנו את הארוחה עם שתי מרגריטות  – מקסיקלי בולדוג משקה נהדר המוגש עם  בירה בהגשה מיוחדת – ממש כמו שטעמנו במקסיקו והשני מפנק במיוחד מרגריטה קפואה עם קרם קוקוס.

החגיגה המשיכה עם מנת  נאצ'וס – טורטיות תירס אפויות עם גבינות מותכות, חלפניו, עגבניות, בצל ירוק וכוסברה. מוגש עם שמנת חמוצה וגוואקמולי  שהייתה חביבה – מתאימה למנת " חברה" כזו שחולקים – אנחנו טעמנו וזהו – רצינו לשמור מקום בבטן למנות השוות ממש – ובצדק.

המשכנו בשתי מנות ראשונות ממש נחמדות – קסדיית גבינות וקלח תירס על הגריל שהייתה מנה ממש מענגת . מלאה בטעמים של עישון , ונימוחות כיפית – ממליצה !

DSC_0747

צ'ילי קון קארנה כמו במקסיקו

לעיקריות בחרנו  שתי מנות – האחת  מנת הדגל של המטבח המקסיקני  צ'ילי קון קרנה שהייתה טובה – מצרפת כאן את המתכון שלי לצ'ילי קון קרנה . המנה השנייה שהייתה מצוינת  !!! הכי טובה שאכלנו בארוחה וכשאתם תגיעו למקסיקלי – ממש ממליצה לכם לבחור אותה טיחואנה ביף – רצועות בקר ופטריות על מצע בטטה לבנה.
מוגש עם קלח תירס וסלסת פרי . ליקקנו את הצלחת מעושר הטעמים יוצא הדופן .

DSC_0759

DSC_0762

למנה אחרונה לא היה לנו מקום . לבנים בבית הבאנו  במשלוח  – take away – בוריטו  עוף ובוריטו בקר שקצרו תגובות מצוינות.

אחרי שעשיתי לכם רצון עז לאוכל מקסיקני קבלו  את המתכון המנצח שלי לצ'ילי קון קרנה

צ'ילי קון קרנה

6 מנות

  • 1/3 ק"ג שעועית ( חומה או לבנה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 6 שיני שום קצוצות
  • ק"ג בשר בקר טחון
  • מלח פלפל שחור
  • 2 כפות כמון
  • ½ כפית קינמון
  • 2 כפיות מחית צ'יפוטלה או 1 פלפל ירוק או אדום חריף קצוץ
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 1 קופסה עגבניות מרוסקות
  • 1 כף רסק עגבניות

להגשה

  • עלי כוסברה טרייה
  • 1 פלפל חלפיניו פרוס
  • קוביות עגבניות
  • 3 כוסות אורז מבושל

שורים את השעועית למשך לילה .

מחליפים את המים ומבשלים בסיר גדול עד לריכוך. שומרים 2 כוסות של מי הבישול להמשך.

מחממים בסיר גדול שמן ומוסיפים את הבצל ומטגנים יחד כשתי דקות. מוסיפים את השום והפלפל הירוק וממשיכים לאדות כ – 3 דקות נוספות. מוסיפים את הבשר , מלח ופלפל , כמון, קינמון והצי'יפוטלה ומטגנים ביחד עוד מספר דקות עד להשחמת הבשר . מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים אותו פנימה . מוסיפים את העגבניות המרוסקות , השעועית המבושלת + מי הבישול ששמרנו . מבשלים על אש קטנה אחרי רתיחה במשך שעה לפחות עד להסמכה . מתקנים תיבול ומגישים .

מסדרים אורז חמים בצלחת , עליו כמות נאה של צ'ילי קור קרנה נהדר ומעל מפזרים כוסברה טרייה , ופרוסות דקות של פלפל חלפיניו. במקסיקו מגישים את המנה עם שמנת חמוצה כדי " לקרר" את החריפות.

השאר תגובה