איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פרגיות ברוטב אסייתי

פרגיות ברוטב אסייתי

מתה על חידושים במטבח , כל מיני קולפנים חדשים , סכינים מיוחדים והכי סירים מיוחדים. כאלה עם ציפויים מיוחדים , מכסים מעניינים ועוד. זה היה אך טבעי למתנה לחג שבעלי יקנה לי את המחבת הכפולה של נעמן .

חברת נעמן יצאה עם סדרה של מחבתות וסירים  smokeless – על פי הכתוב על הקופסה המבשל במחבת זה לא יחוש בריח הבישול וללא עשן במטבח. אז הייתי חייבת לעשות ניסוי.

אצלנו בבית מאוד אוהבים אוכל אסייתי . תבשיל מהיר של כרעיים עוף ללא עצם מה שניקרא בלשוננו "פרגיות" המושרה ברוטב עשיר למספר שעות ואז מוקף / מבושל במחבת ומוגש לרוב על אורז – תמיד מצליח.

אז הכנתי את הפרגית , שריתי ברוטב  לשלוש שעות וקדימה למחבת המיוחד. המחבת המיוחד עם הידית הננעלת עשה עבודה טובה. אכן היה פחות ריח של בישול במטבח , אבל הכי חשוב היה הטעם של העוף . העוף היה רך ועסיסי במיוחד , כל הלחות והאדים שבדרך כלל מותזים החוצה נשארו במחבת .

פרגיות ברוטב אסייתי

פרגיות ברוטב אסייתי

פרגיות ברוטב אסייתי

  • 6 יחידות פרגית חתוכות ונקיות
  • 3 שיני שום
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב סויה איכותי
  • 2 כפות שמן קנולה
  • כפית מלח
  • כף סוכר חום
  • פלפל צ'ילי חריף פרוס דק – אפשרי
  • 2 פלפל אדום פרוס
  • בצל ירוק להגשה

חותכים את העוף לחתיכות מרובעות בגודל של ביס גדול.

בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב – בלי השמן הפלפל והבצל ירוק ומוסיפים את העוף

מחממים את המחבת הכפול על הצד של הפסים ומוסיפים את השמן.

מכניסים את קרעי העוף ללא הרוטב למחבת ומטגנים משני הצדדים מספר דקות .מוסיפים את הפלפלים האדומים ומבשלים יחד עוד שתי דקות.

מוסיפים את הרוטב למחבת וסוגרים את החלק העליון של המחבת ומבשלים כ 8 דקות יחד.

מגישים עם אורז לבן ומקשטים עם בצל ירוק מלמעלה

לסדנת בישול אסייתי לחץ כאן

למתכונים נוספים של אוכל אסייתי לחצו כאן

השאר תגובה