איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

DSC_0270

אם תשאלו אותי  כך באופן ספונטני לאן את רוצה לטוס עכשיו , ללא הכנה אומר אסיה ועוד יותר מדויק – תאילנד.

תאילנד היא גן השעשועים לטבחים הדיסני לנד לפודיס , ריחות טעמים צבעים מתערבלים ביחד מכל פינת רחוב. מתוק עם חריף אש, קריספי קרנצ'י חמוץ עם מלוח – פשוט מהיר וטעים, טעים, טעים.

שמחתי לקבל הזמנה לסדנה שעורכת  חברת דיפלומט שהתאחדה עם החברה שהקימה חברתי היקרה שף סוולי לפני שנים. יחד הם מייבאים לארץ את הרטבים הנהדרים של  Healthy Boy    מתאילנד.  כשטעמתי לראשונה רטבים אלה הרגשתי את תאילנד מידית – עשיר , מאוזן והכי חשוב קל לשימוש.

אסיה היינה יבשת ענקית עם מדינות רבות בעלות תרבות אוכל מפוארות. רוטב סויה מחבר בין רוב  המטבחים אך בכל מדינה הוא שונה לכן רוטב סויה יפני/סיני כמה שיהיה טוב ועדין פחות מומלץ לשימוש כשאנחנו שואפים לקבל טעמים תאילנדים במנה שלנו. רוטב הסויה הבהירה של סוולי מקנה למנה שתכינו את הטעם הכי קרוב לזה התאי המקורי

כל מי שטייל ברחובות בנקוק וישאל אם הייתה יכול לחזור עכשיו לתאילנד איזה מנה הייתה רוצה לאכול   ?   ילקק את השפתיים  ויומר – צ'יקן באגט ובננה לוטי.

אז היום נכין ביחד צ'יקן באגט. מנה קלה מזינה בריאה אהובה מאוד על ילדים ומבוגרים . אם אין באגט בבית אז גם בתוך טורטייה הולך נהדר.

DSC_0254 DSC_0258

DSC_0260

צ'יקן באגט

חומרים ל 4 כריכים

  • 600 גרם נתחי פרגיות משוטחים ומחולקים כל אחד ל3
  • 2 כפות רוטב סויה בהירה
  • 2 כפת רוטב סויה מתוקה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 שיני שום קצוץ
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כפות שמן

לכריך

  • 4 לחמניות בארט
  • 4 כפות מיונז
  • 1 כף רוטב צ'לי מתוק או רוטב צ'לי חריף
  • 2 מלפפונים חמוצים פרוסים
  • עלה חסה
  • עלי כוסברה טרייה

הכנת העוף

מערבבים את שלושת הרטבים  השום והג'ינג'ר הקצוץ  ומשרים בה את הפרגיות למשך כ 30 דקות.

מחממים ווק עם מעט שמן קנולה על להבה גבוה ומקפיצים בו את העוף . לוחצים את העוף לדפנות הווק החם כדי שייחרך מעט צולים מכל צד כ 3 דקות.

מוסיפים את נוזל המרינדה לווק ו"עוטפים" בהם את העוף עד שמוכן מבפנים.

מכינים את הכריך : מערבבים את המיונז עם רוטב הצ'ילי  או פשוט מורחים כל אחד מהם על הבאגט .

מסדרים את הירקות הרצויים ועליהם נתחי העוף הטעימים.

מזליפים שוב רוטב צ'ילי .

ונהנים.

 

השאר תגובה