איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פסטיבל ירוק ולא רחוק – שלל אירועים סיורים וטעמים

הימים הם ימי אביב. יום העצמאות השמח במיוחד כבר אחרינו ובשפלת יהודה תרועת הפסטיבלים ממשיכה. הפסטיבל המהנה בה' הידיעה הכול כך קרוב למרכז הארץ יוצא לדרך. פסטיבל "ירוק ולא רחוק" מתקיים זו השנה החמישית בין התאריכים 22.4 ועד 8.5 בכל סופי השבוע.

שפלת יהודה חבל ארץ היפה כל השנה ובמיוחד בתקופת האביב גדוש באתרי מורשת , אתרי ארכיאולוגיה ונקודות תצפית יפיפיות, סיורים מודרכים וכמובן הרבה מאוד טעמים. עשרות חקלאים ותיירנים   יפתחו את המשקים, ביתם וליבם ויארחו אתכם.

כדי לעורר לכם את בלוטות הטעם ואת הרצון לצאת ולחוות מהמגוון הרחב שיש לפסטיבל ירוק ולא רחוק להציע קיבצתי על קצה המזלג מקומות מיוחדים המתאימים לביקור של משפחות עם ילדים וגם ליחידים.

בופה בוקר במסעדת ג'ויס

את הבוקר אני ממליצה להתחיל במושב ביצרון הקרוב כל כך לצומת גדרה מסעדת  ג'ויס. בלב מדשאה ענקית לצד גן ירק מקסים נטועה המסעדה בעלת דק מקסים הצופה לנוף. בעבר גו'יס הייתה מסעדה לכל דבר אבל בתקופת הקורונה עברה המסעדה שינוי ( כמו הרבה עסקים ) שעשה לה רק טוב – מספרת דניאלה שהיא דור שני  לבשלנים (אביה ז"ל ג'ק כהן  שהיה שחקן ובשלן -זוכרים אותו מתוכנית הטלוויזיה האייקונית " המסעדה הגדולה" ?) ממסעדה המגישה אוכל בשירות מלא התמקדנו בתחום הקונדיטוריית בוטיק "אהבתי האמתית " היא מספרת. ניתן להגיע למקום ולהרכיב מארז פיקניק ומאפים טעים במיוחד הכול בהכנה עצמית במקום . ניתן לקחת את המארז ולאכול במקום – אל מול הנוף המקסים או בחוויית פיקניק על הדשא. כמו כן אפשר לקחת את המארז ולנסוע לנקודה אחרת ובה לאכול. מגוון המאפים המלוחים מרשים ביותר אבל המתוקים – פשוט עושים "סחרחורת"  מה לבחור הכול כל כך טעים ומיוחד. ממליצה מאוד על קרואסון הפטל המיוחד! עוד לא אמרתי מילה על הסלטים והממרחים המשובחים עליהם אני מאוד מאוד ממליצה.

מיקום – מושב ביצרון

שעות פתיחה ימים א – ה 9:00 – 16:00

יום שישי 8:30 – 13:00 טלפון 0723944357

יקב שורר

במושב תלמי יחיאל בין חממות גדולות של מלפפונים מסתתר לו מבנה עץ חמוד בו מימש שגיא שורר את חלומו לייצר יין . שגיא שהיה איש עסקים חלם על לחזור למשק נטע את הכרם ענבים וב 2018 התחיל ליצר. ביקב ניתן לטעום מגוון יינות המיוצרים תוך הקפדה על עקרונות שמירה על הסביבה חקלאות ברת קיימא והתאמת הגפן לאזור לאדמה בה היא גדלה. ביקב מייצרים יין רק מהענבים הגדלים בכרם המשפחתי הממוקם כמובן בסביבת  המושב. כל משפחת שורר מעורבת מיצור ניהול ושיווק היין. מדי שנה מיוצרים כ 3000  – 4000 בקבוקים הנמכרים רק במקום. טעמנו את יין מצוין בלאן דה נואר – שיוצר מענבי מרלו. יין בלאן דה נואר – זהו מושג שרווח לאחרונה ביקבים הישראלים ופרושו יין שצבעו ורדרד המיוצר מענבים אדומים בהליך עשייה של יין לבן. ליין טעמים מודגשים של פירות טריים. היין קליל בטעמו ומיועד לשתייה מידית בעודו צונן ובכל רגע ביום. 

מרכז המבקרים של היקב מציע סיורים בכרמים וביקב, קבלת הסבר על גידול הענבים ותהליך ייצור היין, פלטות גבינות מקומיות וכמובן טעימות יין.

בימי הפסטיבל ישיקו ביקב שורר שני יינות חדשים יין רוזה 100% ענבי קריניאן ויין רימונים מיוחד.

מיקום: תלמי יחיאל

שעות פתיחה: ימי חמישי ושישי לכל אורך ימי הפסטיבל, ניתן לתאם מראש בשאר ימות השבוע.

לפרטים נוספים: 054-940039, 08-6764226

סיור בחוות ההיביסקוס הסיני

כתושבת הסביבה הביקור בחוות ההיביסקוס הייתה חוויה ייחודית  וראשונית. מקום מעורר השראה מלא חן, מפעל של איש אחד שייצר עולם קסום של יופי פורח ייחודי עם סיפור של ציונות בת זמננו.

הסיור מתאים למשפחות עם ילדים ולמטיילים מגיל צעיר ועד 120 מציג את האוסף הגדול בארץ של זני היביסקוס תוך מעבר בתחנות שונות של משחק והסבר על סגולותיו הייחודיות של צמח היביסקוס. ידעתם שמצמח ההיביסקוס עושים שמנים מיוחדים הטובים לבריאות? ידעתם שמפרח ההיביסקוס עושים ליקר משגע ?

מיקום: מושב כפר ורבורג
מחיר: 40 ₪ למבוגר, 30 ₪ לילד

לפרטים נוספים: 072-3944358, בתיאום מראש

זאת ועוד הרבה יופי , משחק וידע בביקור בחווה

סיור בגבעת תום ותומר

גבעת תום ותומר נישאת גבוה מעל קיבוץ נגבה וצופה על כל שפלת יהודה. במרכזה עמוד מעורר השראה שהינו גלעד ל 74 החיילים שנספו באסון המסוקים. כל הגן הבוטני שנבנה על הגבעה הוא לזכרם של הנופלים . גבעת תום ותומר הינה מקום מעורר השראה בו היופי והכאב מתאחדים לדרך מכובדת וייחודית להנציח את הנופלים. הגבעה מספרת את סיפורם המרגש של תום ותומר החברים וגם מהווה מקום מפגש לאוהבי הטבע והזמר. במקום מתקיימים מפגשי שירה מספר פעמים בשנה.

הרוח החייה מאחורי מפעל ההנצחה של גבעת תום ותומר הוא אמציה שניידר בן ה 80 תושב קיבוץ נגבה שהיה מהראשונים שעלו לקרקע בעת הקמת הקיבוץ. אמציה איש מלא קסם אישי רוח חיובית וציונות מדריך את הסיור ומוסיף לסיפור המיוחד נוסח אישי מרשים.

בימי שישי ושבת במהלך הפסטיבל, יצאו סיורים מודרכים בגבעת תום ותומר ובאתר חומה ומגדל בנושא: כשציונות וגבורה נפגשים. סיפורי גבורה ומורשת של המתיישבים הראשונים שעלו לנקודה עוד לפני קום המדינה. משך הסיור כשעתיים חוויה מומלצת ומעשירה מאוד.

שעות הסיורים: ימים שישי ושבת בשעות 10:00 – 13:00

נקודת מפגש: אתר חומה ומגדל בסמוך לקיבוץ נגבה

מחיר: הסיורים ללא עלות אך בהרשמה מראש באתר משרד התיירות – "מחזירים את ישראל למסלול" – סיורים במרכז

הרפת של איתי

איתי בן ניר בנים דור שני לחקלאים רפתנים פתח לפני ארבע שנים את הרפת המצוחצחת שלו לקהל הרחב.  " חשוב לי שילדי ישראל ידעו מאיפה מגיע החלב ( לא מהסופרמרקט, איך חולבים פרה ומה אוכלים העגלים הקטנים לאחר לידתם " כך מסביר איתי. ברחבה בכניסה לרפת כולם מתיישבים לקבלת הסבר קצר על אורך החיים של פרה ברפת – חליבה , האכלה ,לינה ועוד. כל משתתף מקבל תיקייה חמודה עם דפי עבודה, מעדני חלב באדיבות חברת טרה.

הביקור ברפת הוא חוויה נהדרת לכול גיל ובמיוחד לילדים צעירים, ניתן להשקות את העגלים בני יומם , לצפות בתהליך החליבה וגם להאכיל את הפרות הבוגרות.

הסיור בנוי מביקור בתחנות  שונות וכולל: כניסה למכון החליבה המודרני, הסברים מקיפים על אופן החליבה ועל צורת העבודה של המכון, הסברים על הריונה של הפרה ואופן הלידה.

מיקום: מושב ניר בנים הרפת של איתי

מחיר: 40 ₪ למשתתף מגיל שנתיים. יש להירשם מראש

לפרטים נוספים: 072-3944351

כרמים – מסעדת שף

אם ביקרת בשפלת יהודה ולא ביקרת במסעדת כרמים …. יכול להיות שלא ביקרת . מסעדת כרמים בת ה 15 שנה שורשיה עמוקים באדמת מושב סגולה. השף סער רפאל מבשל במטבח המסעדה מיום פתיחתה. מסעדה טובה ואהובה על תושבי האזור וגם על אורחים המגיעים במיוחד מהמרכז ונחשבת לאחת מהמסעדות הטובות בארץ.

תפריט המסעדה מגוון ובו מבחר מנות ההולכות עם המסעדה מיום פתיחתה וגם מנות משתנות לפי עונות השנה. התפריט המגוון מציע לסועדים ממבחר התוצרים החקלאיים הגדלים בשפלת ייהודה כמו הירקות הטריים הגדלים בחממות מושב סגולה , שמן הזית האיכותי הגדל ומופק בסביבה וכמובן  יין הבית המוכן מהענבים  הגדלים באזור.

לסועדים מובטחת חוויה קולינרית ייחודית ועשירה.

שעות פעילות:  א'-שבת 9:00-24:00

לפרטים והזמנות:  072-3944378

הארטישוק של נעם

הארטישוק של נועם כבר הפך להיות שם מותג כללי לארטישוק .נועם הוא האיש שכבר מעל ל 15 שנה מנגיש את הארטישוק לכל תושבי ישראל. נועם הינו דור שלישי לחקלאים המגדלים ארטישוק באדמות ניר בנים, ארטישוק ירוק וסגול. במשך שנים נועם מלמד כל מי שמוכן לשמוע ולטעום איך אוכלים ארטישוק, איך מקלפים ארטישוק ואיזה סגולות רפואיות מיוחדת מסתתרות בין עליו של הפרח הסגור.

נועם מזמין את אורחיו להשתתף בסיור מרתק בשדות הארטישוק בו הוא מספר בגוף ראשון ובהרבה טעם סיפורים על הירק המיוחד, מההיסטוריה של הארטישוק  ועד לטעימה של ארטישוק טרי טרי מהשדה. בסוף הסיור יגיעו אל מרכז המבקרים לטעימת מרק ארטישוק או ארטישוק חלוט. במקום מכירת מארזי פיקניק, ניתן לרכוש ולאכול על הדשא הגדול במשק. כמו כן ניתן לרכוש במקום ארטישוק טרי הישר מבית האריזה ומגוון מוצרי המשק.

מיקום: מושב ניר בנים

שעות פעילות: כל ימות השבוע 10:00-16:00, הסיורים בשעות 11:00 ו- 13:00

מחיר: 40 ₪ למבוגר לסיור ו- 20 ₪ לילד.  100 ₪ לסיור וארוחת פיקניק למבוגר, 25 ₪ לילד.

לפרטים: 072-3944348

בפסטיבל ירוק ולא רחוק משתתפים עוד חקלאים רבים שמציעים לאורחים סיורים, הדרכות, סדנאות וטעימות מטוב שלפת יהודה. ממליצה להיכנס לאתר הפסטיבל ולתכנן יום מהנה במיוחד של טבע בשפלת יהודה.

השאר תגובה