איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פסטיבל טעמים בעמקים 2021

פסטיבל טעמים בעמקים הינו פסטיבל החורף האהוב עלי. השילוב המושלם בין טיולים בטבע עם ריח פריחה יוצא דופן מכול פינה עם חגיגה קולינרית משובחת.

השנה הכול לא כמו כל שנה – המצב הבריאותי הלאומי , מצב הרוח הלאומי וגם החורף לא כמו כל שנה ועוד לא אמרנו מילה על אי הוודאות בקשר לעתיד. למרות הכול גם השנה כמו ב 17 השנים האחרונות נגייס אופטימיות  ונצא אל המרחבים הפתוחים והמוריקים ליהנות בפסטיבל טעמים בעמקים תוך התאמה אל הנדרש ב"עולם החדש".

בימים אלו  ועד אמצע מרץ מתקיים בעמק יזרעאל וסביבתו פסטיבל לכול המשפחה, בכל סוף שבוע, מתקיימים טיולים בטבע, מכירת תוצרת חקלאית מקומית ויריד קולינארי שינוע בין היישובים במרחבי העמקים.

השנה משתתפת בפסטיבל "שחקנית חיזוק" מיוחדת – קק"ל, החוגגת 120 שנות פעילות ורכישת קרקעות. כחלק משיתוף הפעולה יתקיימו במהלך הפסטיבל טיולים לאורך הנחלים ציפורי ובית לחם ופעילויות לכל המשפחה בחוות החקלאיות ורכיבת אופניים מודרכת בסינגלים היפהפיים ביערות קק"ל.

בשנים עברו אחד ממוקדי המשיכה המרכזיים בפסטיבל היה ארוחות שף מיוחדות במסעדות השונות, השנה המנות הנהדרות מגיעות אל הישובים בירידיי קולינריה ניידים, היריד הקולינרי ינוע בין היישובים בימי רביעי עד שישי (עד 14.3) ויכלול מגוון פוד טראקס שיגיעו עם אוכל מהמסעדות המקומיות והקונדיטוריות, בשילוב יין מיקבי האזור, שוק איכרים עם תוצרת חקלאית טרייה ומוזיקת לייב להשלמת האווירה.

קונדיטוריה "בוסה" – יוקנעם המושבה

יצאנו לטעום מעט מהשפע שיש בפסטיבל. את ארוחת הבוקר שלנו אכלנו בחניון חרובים ביער עין השופט. היה נהדר לראות כל כך הרבה אנשים- זוגות , משפחות נהנים ממזג האוויר הנהדר והפריחה יוצאת הדופן של החורש. מגש האירוח העשיר של קונדיטוריית בוסה מיוקנעם המושבה. בחנות קטנה ומטריפה פגשנו את מייק הבעלים של בוסה. כשמדברים על הדברים הטובים שהקורונה גרמה אפשר לדבר על קונדיטוריה בוסה. בעבר הקונדיטוריה עסקה בהכנת מנות אחרונות למסעדות העילית בארץ וגם הפעילה קייטרינג לאירועים חלביים. בגלל צוק העיתים כדי לשמור על הפרנסה פתחו חנות קטנה ( עם תכניות להגדילה) בה מוכרים את המאפים הנהדרים. לחמים , עוגות ועוד כל מיני ממרחים , גבינות ,שמן זית ועוד – תוצרת העמק בלבד. ניתן לרכוש הכול במקום בכל יום שישי לתושבי האזור ולמטיילים שרוצים להצטייד לטיול או לבית. בוסה מייצרת גם מגשי אירוח וסלסלות פיקניק מלאות כל טוב אותם ניתן להזמין במהלך כל השבוע. ממליצה לכם להזמין את בורקס המים מלא הגבינות , פסטו הבצל הירוק שהיה נהדר וגם את סלט הסלרי הרענן במיוחד.

רחוב אגרא, יוקנעם המושבה. טלפון: 050-4422903.

כרמלים – מושב היוגב

אצלי במטבח בכל ארוחה יש סלט. במרכזו של הסלט תמיד יהיה איזה "ירוק" טרי – חסה / רוקט וכדומה. לטעמי אין מתחרים ראויים בעולם הירקות לחסה טרייה וקריספית בתוך כרייך או בסלט.

במושב היוגב משפחת כרמלי כבר 50 שנה מגדלת ירוקים למיניהם. שלושה דורות של חקלאים מגדלים משלב הזרע ועד לאריזה המוקפדת חסות מסוגים שונים, קייל, אספרגוס, כרובית נבטים ואפילו תירס מתוק אותם משווקים לשוק המקומי.

שיטות הגידול המתקדמות שדוגלים בהן במשק כרמלים מבטיחות ירקות נקיים מאוד בשל העובדה שהם לא גדלים באדמה אלה על מצע של טופ או במים – הידרופוניקה.

לאחרונה בנו במשק לול חדשני בו מגדלים בשיטה הומנית תרנגולות חופש . לול הייטקי שכל הטיפול בו דיגיטלי.

את הירקות הטריים של כרמלים  ניתן למצוא ביריד או בחנות המשק במושב היוגב. ממליצה מאוד לטעום את החסה החדשה בשם לליק – על שמו של אמן הזכוכית לליק – חסה פריכה במיוחד שממש מתפצחת בפה עם כל ביס. נהדרת בסלט ומושלמת בכריכים.

יקב טוליפ – מקום של טעם והשראה

במשפחת יצחקי הבעלים של יקב טוליפ מספרים שהדבק המשפחתי הוא יין. מאז ומתמיד היין היה מרכז בכל מפגש משפחתי . בשנת 2003 החליט אבי המשפחה לממש את חלומו ובתמיכה משפחתית רחבה הקים את יקב טוליפ שחרת על דגלו את השילוב בין יינות איכות לצד תרומה לקהילה מה שהפך לימים סמן דרך מוביל.

יקב טוליפ שוכן בתוך כפר תקווה – יישוב קהילתי לאנשים עם צרכים מיוחדים. הכפר הינו  מודל ייחודי בארץ ובעולם, לקהילה שבה אדם עם מגבלות יכול להתפתח ולממש את יכולותיו. היקב מעסיק כ 40 מתושבי הכפר בתהליך ייצור היין תוך עידוד מעורבות בקהילה וקידום פעילויות משותפות כגון מכירת עבודות יד פרי יצירתם של חברי הכפר .

ביקב טוליפ מייצרים 14 סוגי יין שונים . טעמנו מבחר יינות משובחים בחצר הפתוחה של היקב. אהבנו במיוחד את הרוזה הנפלא שילוב של גבורץ עם סוביניון בלנק.

לכבוד הפסטיבל ניתן להזמין סלסלות פיקניק טעימות ומושחתות של גבינות, יין ומאפים נהדרים אותם ניתן לאסוף מהיקב בהזמנה מראש. כמו כן ניתן לשבת בחצר הפתוחה של היקב ולעשות פיקניק במקום.

 היקב מבצע משלוחים לכל הארץ של חבילות שי ומארזים

https://tulip-winery.co.il/about/

מרכז מבקרים תחנת רכבת העמק כפר יהושע

לאחר הביקור ביקב טוליפ במרחק נסיעה קצרה  סמוך לכניסה למושב כפר יהושע, עובר כביש צר לצד שורת בתי אבן עתיקים ומרשימים השוכנים בלב חורשת אקליפטוסים ותיקה. כאן פעלה במשך קרוב ל-50 שנה תחנת אל–שמאם – אחת התחנות הראשיות והמרשימות של רכבת העמק המיתולוגית. הרבה אגדות סופרו על רכבת העמק – על מהירות נסיעתה, סיפורי האהבה שנרקמו ברכבת ועוד. רוב האגדות הן אמתיות וניתן לשמוע אותן בביקור במרכז המבקרים של רכבת העמק.

המקום מתאים מאוד לביקור עם ילדים, שבעה מבני אבן מרשימים בסגנון טמפלרי יפיפה בהם מוצגים ומסופרים סיפור הרכבת והקשר שלה להתפתחות העמק. הסיפורים מועברים למבקרים בסרטונים , מוצגים ובסיור בין המוצגים. בזמן הסיור יש הרגשה של נסיעה נעימה בזמן בקצב רכבת העמק – אתנחתא נהדרת.

https://tinyurl.com/13kx0ns5

מסעדת מרינדו יוקנעם

כל קרניבור מתחיל חייב להכיר ולטעום  את הבשרים של מרינדו. בשר איכותי של פרות וכבשים הגדלים בתנאי גידול קפדניים ברמת הגולן – בשר ישראלי כחול לבן.

גם מנהלי מסעדת מרינדו היו חייבים  לחשוב מחוץ לקופסה בשנת הקורונה  כדי לשרוד. ואכן גם כאן הלימון יצר לימונדה – פותח מערך משלוחים נהדר של הבשר המשובח , מארזים לממהרים , למתפנקים, למנשנשי לילה וגם לספונטניים הרוצים לעשות "על האש" בטבע בלי להתכונן מראש.

הלהיט של התקופה הוא הסנדוויץ' המושחת שנולד עם תחילת עונת הסגרים כשעולם ההסעדה עבר למוד של טייק אווי. סנדוויץ' בשר אסדו שבושל 12 שעות  פורק מהעצם ואחר כך בושל ברוטב עסיסי. הבשר מוגש בלחמנייה מיוחדת השומרת על העסיסיות מבפנים ומבחוץ נותרת קריספית. הסנדוויץ מכיל גם חסה , עגבניות והמלפפון החמוץ המושלם תוצרת בית שמשדרג עוד יותר את המנה. טעמנו את הסנדוויץ' הנהדר ואכן היה מעדן. הסנדוויץ הינו חלק מתפריט המשלוחים, בו ניתן למצוא גם המבורגר נהדר מבשר אנטרקוט המוגש עם "בייקון" עגל – מושלם.

ייחודו של פסטיבל טעמים בעמקים הוא השילוב המושלם בין קולינריה נהדרת ומסלולי טיול מומלצים במיוחד. לקראת הפסטיבל נפתח מסלול חדש בנחל ציפורי  מקטע חדש מהסוללים לציפורי ובנחל בית לחם מרמת ישי. מסלול טובל בירק ובפריחה נהדרת.

בכל תקופת הפסטיבל יתקיימו טיולים מודרכים ללא תשלום ( בהרשמה מוקדמת) לכול המשפחה. כמו כן חדש בפסטיבל השנה – אירועי ספורט "רוכבים ונהנים בעמקים" בסינגלים שביערות קק"ל רוכבים מכל הארץ מוזמנים לרכב בסינגלים במהלך הפסטיבל, בתאריכים: 31.1-14.3. הרוכבים שיתעדו עצמם רוכבים בלפחות 4 מסלולים ייהנו ממתנה שתשלח לביתם, בנוסף, יוגרלו בין הרוכבים פרסים מיוחדים. כל הפרטים והתאריכים תמצאו באתר הפסטיבל   בהפקת "הפקה עברית".

 https://hafaka-ivrit.co.il/פסטיבל-טעמים/ מה שנותר הוא לארוז את המשפחה, להתניע את הרכב ולצאת ליהנות בעמק יזרעאל – מומלץ !

השאר תגובה