איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פסטה בטעם אסייתי

פסטה לא חייבת להיות בטעם איטלקי יכולה גם להיות פסטה בטעם אסייתי.

. פסטה יכולה לקחת חלק  בהרבה מנות נהדרות שמקורן במדינות שונות פשוט תנו לעצמכם לזרום  אפשר להעז וללכת עם זה רחוק מלוח ,חריף מתוק מנה ראשונה עיקרית ואפילו כמנה אחרונה מתוקה ומפנקת.

בסדנה התבקשנו להכין מנות  עם פסטה , עם שלל חומרי גלם רק לאו אחד – לא מנה איטלקית.

ארבע חברות נורית, יעל , נדיה ואני חשבנו על מנה בסגנון אסייתי ניגשנו לשולחן המצרכים ואספנו מצרכים .

 אז בואו אתנו באווירה פורימית יצירתית  בחרו פסטה  ותראו איך "משנים לפסטה את הצורה".

פסטה בסיגנון אסייתי

פסטה בטעם אסייתי

  • 3 נתחי חזה עוף
  • בצל
  • שום 4 שיניים
  •  ג'ינג'ר כ 4 סנטימטר
  • חציל
  • בצל ירוק
  • גזר
  • בזיליקום
  • כוסברה
  • סלסלת פטריות
  • פלפל אדום
  • פלפל צהוב
  • רוטב סויה מתוקה
  • רוטב הוסין
  • מלח
  • סוכר חום
  • שמן קנולה
  • 500 גרם פסטה לינגווני מוכנה

חותכים את חזה העוף לפיסות קטנות .

שורים את העוף ב  2 כפות רוטב סויה מתוקה וב 2 כפות רוטב הויסין , 2 שיני שום קצוצות- ½ מהכמות  וג'ינג'ר קצוץ דק ½ מכמות.

קולפים את החציל וחותכים למלבנים בגודל של כ 3 סנטימטר. מושכים אותו במעט שמן קנולה ואופים בתנור עד להשחמה קלה.

חותכים את הגזר עם קולפן ירקות לפיסות דקות.

חותכים את הפלפלים לרצועות דקות.

חותכים את הבצל הפטריות והבצל הירוק לפיסות .

קוצצים את עלי הבזיליקום והכוסברה לרצועות דקות.

בווק נגול מחממים 2 כפות שמן , מקפיצים את חזה העוף על לשינוי צבע – מוציאים מהווק ומניחים בצד. מוסיפים לווק 2 כפות שמן ומכניסים את הבצל הלבן , לאחר שתי דקות מוסיפים את הגזר והפלפלים , לאחר דקה מוסיפים את הפטריות , חצילים קלויים, ½ מכמות הבזיליקום הקצוץ  שום וג'ינג'ר.

מוסיפים את חזה העוף ומבשלים יחד כדקה .

מוסיפים את הפסטה .

מוסיפים לווק 3 כפות רוטב סויה מתוקה ושתי כפות רוטב הוסין, מלח , פלפל שחור 2 כפות סוכר חום ומבשלים  יחד כ 3 דקות תוך כדי ערבוב.

טועמים ומתקנים תיבול.

מעבירים לצלחת הגשה זורים מעל בזיליקום קצוץ ומגישים.

פסטה בסיגנון אסייתי 1

התמונות הנהדרות של חברתי המוכשרת נורית פלד

 

השאר תגובה