איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פלפל שושקה ירוק מוחמץ

פלפל שושקה ירוק מוחמץ

עכשיו הזמן להחמיץ פלפל שושקה . פלפל שושקה ירוק מוחמץ הוא תוספת נהדרת בכל צלחת או בתוך סנדוויץ' עסיסי. עכשיו פלפלים נחמדים אלו בשיאם בשווקים , רעננים ויפים וממש מתחננים תחמיץ אותי .

החלק הכי טוב בנוסף לטעמם המצוין הוא שאין צורך להמתין בסבלנות ימים עד שיהיו מוכנים . ברגע שנוזל ההחמצה מתקרר כבר אפשר לטעום ואם תהיה לכם סבלנות ותמתינו למחרת – טעמם של הפלפלים אפילו ישתפר.

ממליצה לקנות כמות כפולה מזו שאתם מתכננים בגלל שתי סיבות – האחת , לאחר הכנתם ניתן לשמור את הפלפלים חודשים במקרר והשנייה כי בטוח שתחסלו אותם כל כך מהר שתהיה לכם עוד צנצנת כבר מוכנה.

דרך ההכנה מאוד פשוטה , לאחר הניסיון הראשון בו תטעמו את טעמם ניתן לשנות , לשדרג את המתכון – להוסיף תבלינים כמו עלי דפנה , פלפל אנגלי . לשנות את סוג החומץ בו השתמשתם – חומץ בן יין , חומץ דובדבנים ועוד.

פלפל שושקה ירוק מוחמץ

פלפל שושקה ירוק מוחמץ

פלפל שושקה ירוק מוחמץ

  • 15 פלפלי שושקה ירוקים טריים
  • 1.5 כוסות חומץ
  • 1/2 כוס חומץ תפוחים
  • 2 כוסות מים
  • 4 כפיות סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 6 שיני שום
  • 4 פלפלים חריפים

בסיר הכי רחב שיש לכם להרתיח את החומץ, המים, הסוכר והמלח.
להכניס את הפלפלים לסיר ולהמשיך לבשל ברתיחה עד שהפלפלים משנים את צבעם לבהיר מאד

להוציא לכלי שיכיל אותם בנוחיות, לפזר ביניהם 5-6 שיני שום ופלפל חריף לפי הטעם. לצקת את הנוזלים שבהם התבשלו הפלפלים מעל הכול, לכסות ולשמור במקרר.

אוהבים חמוצים ? כאן יש עוד מתכונים נהדרים לחמוצים.

בתאבון

איריס לוי שף פרטי

השאר תגובה