איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

האפשרות להכין  פלפל שושקה במילוי גבינות היא טובה במיוחד לימות הקיץ. לאחר קלייה קלה של הפלפל מילויו נגיש אותו בתוך אמבטיה מפנקת של רוטב עגבניות עדין היא נהדרת ובמיוחד כשמחפשים ארוחה קלה ליום חם. אני מרכזת את כל שאריות הגבינות הקשות  שיש במקרר כמו – גבינה בולגרית , גבינה כחולה ארומתית כמו דנה בלו ועוד , מוסיפה גבינת שמנת או גבינת ריקוטה וכמובן תמיד תמיד פרמג'ן טובה – כולן מעורבבות ביחד לתערובת ומצוינת למילוי. חשוב לשים לב לא למהר להוסיף מלח – רוב הגבינות מלוחות ותוספת של מלח תהיה מוגזמת.

פלפל ממולא גבינות

פלפל שושקה במילוי גבינות

  • 8 פלפל שושקה ישרים ויפים
  • קופסה גבינה בולגרית
  • קופסה גבינת שמנת
  • 2 כפות גבינה דנה בלו
  • 3 כפות גבינת פרמג'ן מגוררת
  • ביצה
  • בצל קצוץ
  • קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות
  • 3 ענפים של תימין טרי
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות פרמז'ן

על מחבת פסים קולים את הפלפלים  משני הצדדים לחריכה בינונית. מניחים בצד.

מערבבים את הגבינה הבולגרית + גבינת השמנת מניחים בצד.

במחבת מטגנים בחום בינוני את הבצל עם שמן הזית כך שיתרכך וישחים מעט . מוסיפים את העגבניות המרוסקות , ענפי התימין + התבלינים ומבשלים יחד כחצי שעה על אש נמוכה. מוסיפים את המים ומבשלים עוד כ 10 דקות.

טוחנים בבלנדר או מעבד מזון את הרוטב שיהיה חלק. אם הרוטב סמיך מאוד יש  להוסיף עוד חצי כוס מים.

שופכים את הרוטב לתבנית חסינת חום שתכיל בנוחות את כל הפלפלים.

פותחים פתח לאורך הפלפל מאזור הצמיחה עד כשני סנטימטר מהקצה. מוציאים בעדינות את כל הגרעינים/ זרעים של הפלפל . ממלאים בנדיבות את הפלפל בגבינה וסוגרים.

כך ממלאים את כל הפלפלים ומסדרים אותם אחד ליד השני על גבי הרוטב שבתבנית.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 15 דקות. מוציאים את התבנית ומפזרים במרכז "פס" של פרמז'ן על הפלפלים . מחזירים לעוד 15 דקות אפיה .

מגישים חם את הפלפלים שמסביבם הרוטב הנהדר

השאר תגובה