איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פלפלים ממולאים גבינות

פלפלים ממולאים בגבינות

כשמתחשק לי משהו קטן ליד הדגים או משהו עדין במיוחד לארוחת ערב אני מכינה פלפלים ממולאים גבינות . היום בכל סופר מרקט ואצל כל ירקן ניתן לקנות פלפל טינקרבל בצבעים יפהפים. הם מתקתקים ויכולים להכיל כמעט כל מילוי. אני מעדיפה למלא אותם בגבינות שונות המועשרות בצמחי תבלין . אפשר להוסיף פירורי לחם לתערובת ,ביצים , אבל ממש לא חובה. כדי להוסיף טעם מעושן אני ממליצה לקלות את הפלפלונים על המנגל או על מחבת פסים אבל גם זה לא חובה . במהלך האפייה הפלפלונים מתרככים והשילוב עם הגבינות מושלם.

מאכל זה מתאים מאוד לאירוח צמחוני ולאירוח ללא גלוטן גם.

טיפים להכנת המנה  :

אני ממליצה לפתוח את הפלפל לאורכו וכך לפנות מקום למילוי.

כדי להקל על מילוי הפלפלים אני ממלאה את תערובת הגבינות בשקית זילוף . את פיית השקית מכניסה לתוך החריץ שפתחנו בפלפל וממלאה.

פלפלים ממולאים בגבינות

פלפלים ממולאים גבינות

  • 350 גרם פלפל טינקרבל
  • קופסת גבינת ריקוטה
  • 150 גרם פרמז'ן מגורר
  • 1/2 צרור עירית קצוצה
  • 1/4 צרור בזיליקום – רק העלים קצוצים
  • 1/2 כפית מלח

קוליים קלייה קצרה את הפלפלים על מנגל או על מחבת פסים.  לקרר

לפתוח חריץ לאורך הפלפלונים .

ערבוב בקערה של כל חומרי המילוי – טועמים ומתקנים תיבול.

ממלאים שקית זילוף בתערובת הגבינות וממלאים את הפלפלים.

מסדרים את הפלפלים הממולאים כשפתח המילוי למעלה על נייר אפייה בתבנית.

אופים ב 180 מעלות כ 20 דקות – מגישים חמים.

למתכונים נוספים ללא גלוטן לחצו כאן

לסדנת בישול ואפייה ללא גלוטן לחצו כאן

 

השאר תגובה