איריס לוי קולינריה עילית במיטבה
פוקצ'ה

פוקצ'ה

האם יכול להיות מאפה שמרים ללא לישה ????

האם יכולה להיות עוגה ללא הקצפת ביצים ?????..

אז בעניין המאפה – כן !! כל אותם אלו המפחדים / נמנעים / מעדיפים לא ללוש לאורך זמן בצק שמרים לפני אפייה – זה המאפה בשבילכם !!! פוקצ'ה  ללא לישה .

איך זה אפשרי ?  הסוד הוא בלחות והתזמון של הבצק.

כן  – אפשר לעשות פוקצ'ה בפחות מאמץ ולקבל תוצאות מצוינות

מאפה איטלקי טעים עם חומרי גלם טריים וטובים . את הבצק נערבב בקלות בקערה עם כמות יחסית גבוהה של מים  שמרים יבשים ומעט מלח וניתן לו לתפוח מכוסה כ 12 שעות . אפשר להכין את הבצק בערב ולתת לו " לעבוד " במשך הלילה כך שיהיה מוכן לאפיה בשעות הבוקר.

הטקסטורה של הבצק המתקבל שונה מזו שאתם מכירים – הוא יהיה נוזלי ודביק בגלל הכמות הגבוהה יחסית של נוזלים שהוספנו בו. הוא מתפזר בקלות על תבנית האפייה – לכן ממליצה לאפות את הפוקצ'ה הזו בתבנית עם דפנות או בכלי פיירקס . ביום חם כמו הקיץ שלנו ממליצה להתפיח את הבצק במקרר . יש להוציאו לאוויר חדר כשעתיים לפני זמן האפייה המתוכנן.

בהכנת הפוקצ'ה השתמשתי בקמח חיטה כפרי  מהסדרה הבריאה  – הטחנות  הגדולות של א"י. קמח איכותי בעל טעם נהדר ובעל צבע כהה במיוחד בשל ניצול מרבי של גרעין החיטה. הקמח מכיל כמות גדולה של סיבים תזונתיים ,ויטמינים וחלבון. מתאים לאפיית לחמים כפריים ומאפים איטלקיים אחרים.

אז אם אתם ומשפחתכם אוהבים לחם ומאפים איטלקיים – ממליצה מאוד לנסות מתכון זה . בסופו של תהליך מתקבל מאפה ריחני משגע המתאים נהדר לארוחת ערב משפחתית , לאירוח חברים .

בישותי לך חוברת מתכונים ל ארוחת גורמה טבעונית בת 5 מנות – קבלו אותה במתנה 

פוקצ'ה עם עגבניות שרי וזיתים

  • 500 גרם קמח כפרי איכותי
  • 400 גרם מים
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • תוספות
  • עגבניות שרי קטנות חצויות  כ 300 גרם
  • ½ כוס זיתים שחורים מגולענים ( או זיתים אחרים שאתם אוהבים)
  • חופן גדול עלי בזיליקום טריים
  • שמן זית כתית מעולה

בקערה מערבבים עם כף את הקמח + שמרים + מים לאחר ערבוב מסוים יש להוסיף את המלח . חשוב שהמלח לא ייגע בשמרים כי הוא יהרוג אותם !

מתקבלת עיסה דביקה – זה בסדר!

מברישים תחתית קערה נוספת עם מעט שמן זית ומעבירים את הבצק המוכן.

מכסים בניילון נצמד ומשהים להתפחה של  כ 12 שעות.

מסדרים נייר אפיה על תבנית בגודל 38X 30  מזליפים על נייר האפייה בנדיבות שמן זית ומשטחים את הבצק התפוח. כדי לסדר את הבצק יעזור מאוד לעבוד בידיים רטובות  כי כאמור הבצק דביק.

מסדרים את חצאי העגבניות כשהחלק החצוי למטה , זיתים, זורים מלח , עלי בזיליקום ומזליפים שמן זית מעל.

נותנים למאפה לנוח עוד כשעה ואז אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות במשך כ 25 דקות או עד שמשחים.

השאר תגובה