איריס לוי קולינריה עילית במיטבה

פולנטה תירס עם פטריות

פולנטה תירס עם פטריות

אחת המנות שאני הכי אוהבת היא פולנטה-תירס-עם-פטריות לכן כל כך שמחתי לקבל את ההזמנה להשתתף בסדנת בישול של חברת " ויטה פרי גליל " . בהזמנה נכתב שהסדנה תתמקד מטבע הדברים  בבישול מנות מעניינות צמחוניות – אחת מהן  פולנטה-תירס-עם-פטריות – בשבילי זה הספיק בשביל לאשר את השתתפותי. אני לא צמחונית אך מאוד אוהבת ירקות ונהנית מאוד ימים שלמים לא לאכול כלל בשר.

במהלך הסדנה הוכנו מספר מנות מקסיקניות שמאוד אהבתי כמו טמלה תירס ובטטה , פלפלים ממולאים בגבינות על רוטב שעועית שחורה . כמו כן לא נפקד מקומה של איטליה אהובתי – פיצות עם רטבים מצוינים , מאפים ריחניים מרק חומוס מצוין, ריזוטו עגבניות אך את המקום הראשון אצלי תפסה הפולנטה הנהדרת שהוכנה מתירס קפוא הייתה ממש מושלמת ואת המתכון הזה אני חולקת אתכם.

פולנטה תירס עם פטריות

מתכון ל 5 מנות

  • חבילת גרעיני תירס קפוא ויטה פרי הגליל
  • כמהין פרוס או שמן כמהין
  • כוסות חלב
  • כוסות שמנת מתוקה
  • סלסלה של פטריות שמפיניון
  • 3 כפות שמן זית
  • יח' ביצים
  • מעט חומץ לבן %3

שמים בסיר את התירס עם החלב והשמנת (הנוזלים אמורים לכסות את התירס)

מבשלים מכוסה על אש נמוכה מאד כחצי שעה, תוך כדי ערבוב כל כמה דקות. אם התירס נדבק לתחתית הסיר יש להוסיף מעט שמנת.

לאחר הבישול מרסקים את התירס בבלנדר כ-5 דקות. מעבירים את התירס הטחון דרך מסננת דקה ובעזרת כף או לקקן עוזרים לתהליך הסינון. מתבלים במלח ופלפל .

חותכים את הפטריות לרבעים ומסדרים על תבנית אפייה. מטפטפים שמן זית וזורים מלח – אופים בתנור חם כרבע שעה.

מכינים ביצה עלומה: מרתיחים שני ליטר מים בסיר קטן עם 2 כפות חומץ.  לאחר שהמים רותחים מנמיכים  את חום האש כדי שיהיה בעבוע עדין. מכניסים את הביצה בעדינות רבה למים לכ-2 וחצי עד 3 דקות. מוציאים את הביצה בזהירות רבה על ידי כף מחוררת.

 מניחים פולנטה בצלחת ומעליה ביצה עלומה. מעטרים בפרוסת כמהין ומעט מלח גס.

.

השאר תגובה